Pavel Bárta
3. srpna 2016 • 07:00

Courchaine udělal chybu. Mountfield má páky, jak ho podusit

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adam Courchaine přes agenta vzkázal vedení extraligového Mountfieldu, že končí, přestože má platnou smlouvu. Tím pádem ho dál nechce ani královéhradecký klub, jenž nehodlá nikoho prosit, aby dodržoval vzájemné ujednání smlouvy.



Podobných podivných případů by se v českém hokeji našlo víc. O svých odchodech a návratech do Karlových Varů může vyprávět Martin Bartek. V Třinci vyběhli hned s několika hráči, které tam původně zlákali na vysoké smlouvy, ale pak jim začali za ty prachy připadat příliš drazí. Všechno se nepovede, přehmat udělá každý.

Byť to není zrovna tento případ, stává se až nebezpečně často, že manažeři za svoje furiantské rozhazování zodpovědnost nenesou, můžou zůstat v klidu. Hráči proti takovému vydírání stejně nemají zastání, ničeho se nedovolají. Stávají se těžko prodejným zbožím a jsou zticha. S puncem zpupných rebelů by to mohli mít ještě horší.

Courchaine udělal chybu, že se zasekl a odmítl se zapojit s mužstvem do přípravy. Sám tak vypadá jako záškodník, navíc klub má páky, jak ho podusit. A neustoupí. Proč by to taky dělal? Kanaďan je pořád pod smlouvou a tu přece porušil.

Pokud se nenajde jiný tým ochotný převzít hradecké závazky nebo se Courchaine s Mountfieldem nedohodne jiným způsobem, na českém nebo dokonce evropském písečku si už nezahraje ani kuličky. Doma pak bude moct vyprávět o Divokém Východu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud