Radek Duda
Premium
17. září 2019 • 12:30

Birner je k nezaplacení, Růžičkovi chybí bruslení. Houdek? Nic hrozného

Autor: Radek Duda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co jsme viděli v neděli v Liberci, to byla reklama na extraligu, úžasný zápas v podání obou týmů. Sparta měla famózní úvod, Tygři zase koncovku, když převrátili manko 2:6 a 3:7. Ale celkově parádní divadlo, páni, patnáct gólů... Myslím, že pod Ještědem takovou přestřelku nikdy nezažili, fanoušek ale musel být nadšený, byť asi víc ten liberecký. Nicméně, kdo má rád hokej, přišel si na své a už teď se těší na další kola.



Znovu se potvrdilo, že v hokeji je možné prakticky vše a Sparta podruhé za sebou tvrdě poznala, že je třeba hrát maximálně koncentrovaně do šedesáté minuty. Liberec vypadal, že je dole, ale nevzdal se, ucítil šanci, vydřel si ji a po utkání slavil. Právem.

Co za velkým obratem hledat? Především libereckou morálku. Ten tým je nějakou dobu pospolu, má svoji tvář, cítím tam společnou víru. Už v sobotu měli těžké utkání v Hradci, kde se body snadno nezískávají, a vyhráli 6:3.

Myslím, že do začátku nedělního zápasu se sobotní duel projevil. Sparta utekla, ale klobouk dolů, jakým stylem to Tygři otočili. Na druhou stranu, pro Spartu je alarmující zjištění, že podruhé za sebou nedotáhla do tříbodového konce jasně vyhraný mač. Marná sláva, s tak našlapanou soupiskou by si čtyřgólový náskok měla pohlídat.

Hodně nadupaný kádr má i Liberec, to je jasné, ale líbilo se mi, jak se prezentovala i jeho čtvrtá lajna. Mladý Šír dal nádherný gól, přesně takhle se má prezentovat mladý kluk, který bojuje o svůj prostor a šanci. Výborná práce a perfektní signál pro celý tým, že všichni hráči jsou ready.

Proč Růžička nehraje venku a proč je kolem Houdka zbytečný povyk

Vše samozřejmě přebil excelentní výkon první liberecké lajny v čele s Michalem Birnerem. Od něj to byla one man show. Tohle jsou přesně scénáře rozdílových hráčů a tím Birny jednoznačně je.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud