Radek Duda
Premium
31. ledna 2020 • 12:30

Chybí nám síť skautů, vůči hráčům nejsme féroví. Chybou je i „typologie“

Autor: Radek Duda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký ohlas v našem hokeji vzbudilo odvolání Karla Berana od reprezentační osmnáctky. Výsledky nebyly dobré, blíží se dubnové mistrovství světa, kde můžeme mít velké potíže se záchranou. Takže zas tak velké překvapení to není. Na druhou stranu, problémy reprezentačních výběrů nejde svalovat pouze na trenéry. Jsem přesvědčený, že zásadní chybou je absence vypracovaného programu skautingu. Mít ho rozjetý, máme k dispozici to nejlepší a větší šanci na lepší výsledek.



Na naši osmnáctku se jezdím dívat od loňského léta a dost mě zarazilo, že jsem od našich kluků prakticky neviděl pořádný koukatelný hokej, maximálně pár záchvěvů. Jednoduše řečeno to byla odpalovaná. To nejlepší odešlo do kanadské CHL či jinam do Evropy, něco tu zůstalo, ale neměl jsem z toho dobrý pocit.

My pořád hledáme nějaké herní systémy, schémata, ale v tom to podle mě není. My ty kluky musíme naučit kloudný hokej. Normální hokej, hraný selským rozumem. Jenže my hráče robotizujeme, rozmísťujeme po ploše, úplně jsme rezignovali na jejich kreativitu, tu v nich přímo zabíjíme.

Klukům dáte na pravou stranu kužely a povíte mu, že cestou k bráně musí doprava, tak on to udělá, neozve se, co je to za blbost, nenapadne ho vzít to zleva, kde mu nic nebrání. To je to potírání obyčejného přemýšlení, svazování taktikou. Synonymem pro juniorský hokej je pro mě hra nahoru dolů, živelný, fyzický styl hry. Aby to ty kluky taky bavilo, nemůžou být jako v poutech.

Přehled o hráčích? Na svazu nikdo takový neexistuje

Já to vidím na klukách, co chodí z Liberce do Benátek. Oni zapomínají hrát hokej,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud