Radek Špryňar
16. června 2018 • 20:10

Věci se nedějí nahodile. Messiho selhání je jen začátkem něčeho úchvatného

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpocenou tvář si otřel do dresu, oči sklopil k zemi. Věděl, že je zle. Argentina jen remizovala s Islandem a on měl proměnit pokutový kop. Byl by za hrdinu. Splnil by úkol. Jako už snad tisíckrát v kariéře. Jenže nedal, a jen tím otevřel dveře všemožným pochybnostem, zda ten šíleně těžký úkol je schopný zvládnout. Lionel Messi nese břímě, které normální smrtelník vůbec není schopný uchopit. Na ramenou nese celou Argentinu. Jen on sám.



Zopakujme si fakta. Třikrát hrál na mistrovství světa, třikrát mu cestu ke zlatému pokladu zahradili Němci. Dvakrát ve čtvrtfinále, naposledy v Brazílii ve finále. Třikrát se třásl na vítězství v Copa América, dvakrát Argentina nezvládla penalty s Chile.

Uvězněn v deziluzi, že národní tým mu není souzený, sekl s reprezentací, aby se do ní po intervencích prezidenta země či Diega Maradony vrátil.

Kvůli proklatě složité ruské misi. Nejtěžší životní zkoušce, přičemž každý jaksi mimochodem očekává, že ji prostě zvládne.

Protože je MESSI.

Story třicetiletého rodáka z Rosária je tou nejsledovanější v současném světě. Jen blázen mu může závidět. Jsem přesvědčený, že věci se v životě nedějí nahodile. Že špatné zkušenosti a prožitky, které se vám protivně ukládají v duši, jednoho dne přebije něco krásného.

Proto věřím, že Messiho a celou Argentinu čeká v Rusku ještě dlouhá pouť. Klidně až do finále mistrovství světa. První nezdařený zápas, první neproměněná penalta, bude jen začátkem něčeho velkého, úchvatného.

Jedno je ale jisté. Argentina se musí razantně zlepšit, změnit svoji herní filozofii a mentální nastavení. S fotbalem bez pohybu se při vší úctě nedá porazit ani Island.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud