5. března 2015 • 20:25

Finalista Prášil má hlad, nešťastný Staněk chce studenou sprchu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z nadějné trojice českých koulařů na halovém ME v Praze prošel do pátečního finále jen Ladislav Prášil. Pokus 20,50 metru mu stačil na čtvrté místo a čeká ho boj o medaili. Mistr republiky Jan Marcell a druhý muž evropských tabulek Tomáš Staněk skončili v kvalifikaci.



Tomáš Staněk mohl být ve velké hře o stupně vítězů, v posledním pokusu daleko přehodil kvalifikační limit, stejně jako ve dvou předchozích vrzích ale neudržel své tělo v kruhu.

„Co jsem si říkal? To nemůžu říct. To je něco šílenýho...“ litoval Staněk. „Já jsem si v tu chvíli ani ultra nenadával, já jsem tomu nemohl věřit. Asi jsem byl přehecovanej. Nejsem psycholog, ani psychiatr, abych se nějak vyšetřil. Asi si dám na hotelu studenou sprchu…“

Parádní zimní sezona pro Staňka vrcholí hořce. Stejně dopadl i Jan Marcell, kterému jediný platný pokus 19,45 metru na postup také nestačil. Oba se v maratonské soutěži, do níž nastoupilo 33 koulařů, nechytili.

„Trochu jsem znervózněl po prvním pokusu, protože jsem věděl, že to bude třicet minut trvat, než půjdu na druhý. Samozřejmě bylo to pro všechny stejné, ale ti, co založili prvním, měli to lepší,“ litoval Marcell. „Pro všechny bylo stejné, ale když jsem šel do druhého pokusu, už jsem to na sobě cítil. A na ten třetí, tam už zahrála i psychika…“

Marcell i Staněk hází otočkou a nesrovnali se s úplně novým kruhem v O2 areně.n „On ten kruh je hrozně rychlý. Ale fakt si myslím, že jsem si to slušně řečeno pohnojil sám. Já myslím, že to budu hodně dlouho rozdýchávat,“ litoval Staněk. Ladislav Prášil byl naopak šťastný, že vyčerpávající boj zvládl.

„Bylo to hrozné. Mám hlad, těším se, až se najím a půjdu spát. Ještě si půjdu na masáž nebo na kapačku. Bylo to dlouhé a jsem úplně vyšťavený, ale to asi všichni…“ hlesl znavený Prášil, kterému finále zachránil vydařený druhý pokus jen pět centimetrů za kvalifikační limit.

„Ostatní jsem sledoval. Je škoda, že Tomášovi, se kterým trénuju, to nevyšlo. Mohli jsme se poprat ve finále,“ litoval Prášil, který se tak jako jediný Čech ve finále postaví mimo jiné suverénnímu Němci Davidu Storlovi, který kvalifikaci vyhrál megavrhem 21,23 metrů.

„Ale měl problém s kolenem, může ho zabolet, jako to bylo v Curychu. A už to pak třeba nemusí být ideální,“ přemítá Prášil. „Ale formu má velkou, když po operaci hodí prvním pokusem 21,23, je to daleko.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud