13. června 2018 • 22:18

Echevarría srší po Zlaté tretře sebedůvěrou: Můžu překonat i světový rekord!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dálkař Juan Miguel Echevarría se jako lídr světových tabulek cítí zvláštně. Devatenáctiletý Kubánec dnes v Ostravě skočil 866 centimetrů, což byl nejdelší skok na světě od roku 2009. Navázal tak na nedělní větrný veleskok 883 centimetrů a čím dál častěji čelí otázkám na světový rekord.



Halový mistr světa z Birminghamu, kde byl ještě jeho triumf překvapením, dnes každým ze čtyř zdařených pokusů překonal dosavadní rekord mítinku svého trenéra Ivána Pedrosa (835 cm). "Dnešní závod byl velmi kvalitní, všechny moje skoky byly velmi vyrovnané a byl jsem šťastný, jak nás lidé povzbuzovali. To, jak se začali zajímat o dálku, je skvělé," řekl Echevarría.

V čele letošních tabulek o osm centimetrů předstihl úřadujícího světového šampiona Luva Manyongu, kterého dnes v přímém souboji porazil. "Být vedoucím mužem světových tabulek je pro mě divné, protože jsem pořád velmi mladý atlet a myslím, že toho mám hodně před sebou," komentoval to Echevarría.

Do letošního roku vstupoval s osobním rekordem 828 centimetrů. Teď má maximální výkon v regulérních podmínkách takřka o čtyři decimetry dál. A je otázka, kde se může zastavit. "Lidé se mě často ptají na překonání světového rekordu a já nejsem schopen říct, jestli se to může stát letos nebo v dalších letech. Cítím ale, že jsem toho schopný," dodal Echevarría.

Světový rekord Američana Mikea Powella z MS 1991 má hodnotu 895 centimetrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud