22. srpna 2019 • 13:45

Problém pro "nového Bolta"? Coleman se měl vyhnout dopingovým kontrolám

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aktuálně nejrychlejší sprinter světa Christian Coleman čelí podezření, že se za posledních 12 měsíců třikrát vyhnul dopingové kontrole. Informoval o tom britský deník Daily Mail. Třiadvacetiletému Američanovi, který bývá pasován do role nástupce Usaina Bolta, kvůli tomu hrozí trest. Ten by ho připravil nejen o start na letošním mistrovství světa v Dauhá, ale i o olympijské hry v Tokiu v příštím roce.



Podle informací Daily Mailu se nyní Coleman s pomocí svých právníků snaží minimálně jednu ze započítaných kontrol zpochybnit. Pokud se mu to nepodaří, čeká ho podle pravidel americké antidopingové agentury USADA v případě prvního provinění trest až na dva roky.

Případem se podle listu vedle USADA momentálně zabývají také světová antidopingová agentura WADA a komise mezinárodní federace IAAF pro bezúhonnost atletiky. Nikdo se ale zatím ke kauze oficiálně nevyjádřil.

Úřadující vicemistr světa Coleman, jehož čas 9,81 na stovce je letos nejlepší na světě, se o víkendu na poslední chvíli bez bližšího vysvětlení odhlásil z mítinku Diamantové ligy v Birminghamu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud