Martin Hašek
11. července 2020 • 13:46

Železný trénuje i vlastní ženu. Vládne v posilovně, parťačkám peče perníčky

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři dívky si pod vedením kouče Jana Železného jdou za svými sportovními sny, ale ve skupině je ještě jedna oštěpařka, zároveň trenérova manželka. Železný si svou svěřenkyni Andreu Drápalovou vzal vloni koncem léta. „Jsem spokojený, že sportuje. V tom si vyhovujeme, samozřejmě to přináší i složitosti, když jsou dva lidi celý den spolu. Pro ni je to spíš složitější sportovně,“ líčí Železný.



Manželka Jana Železného je plnohodnotným členem tréninkové skupiny. Vloni přehodila 53 metrů a v některých parametrech své parťačky i překoná.

„V posilovně mě Andy úplně válcuje,“ líčí Irena Gillarová. „Já ji beru ne jako manželku trenéra, ale jako parťačku ve skupině. V kouli už mě porazila. To jsem měla zrovna blbý den, nevěřila jsem, že je to možné,“ říká Nikola Ogrodníková, které v minulých sezonách pomáhal s tréninkem její partner Vítězslav Veselý, oštěpařský světový šampion.

„Já trenéra chápu. Když si představím, že by Víťa měl skupinu, taky by mi pomáhal. Je to přirozené, dělá stejnou disciplínu jako její manžel,“ říká Ogrodníková. „Myslím, že jsme si všichni našli cestu, že je to dobré. Pro nás ostatní je to v klidu a těžké to může být jedině pro lidi, kteří jsou spolu. Je skvělé, že sdílejí takovou obrovskou část, že to mají oba rádi. Jim to fakt funguje,“ míní Gillarová.

„A ještě Andy peče a pak to nosí na trénink. Minule mi přinesla kávový koláč a byl strašně dobrej.“ Andrea Železná také nedávno kamarádky ze skupiny potěšila perníčky pro štěstí. „A Nikča ho snědla, tak Andy trochu koukala,“ směje se Ogrodníková. „Já jsem chtěla mít to štěstí v sobě, já si ho nebudu nosit, musím ho cítit. Snědla jsem ho i s mašličkou!“ reaguje Tabačková.

Takhle vypadala svatba Jana Železného a Andrey Drápalové
Takhle vypadala svatba Jana Železného a Andrey Drápalové

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud