22. dubna 2022 • 11:12

Přidá Stewartová v Otrokovicích sedmý republikový titul na desítce?

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moira Stewartová zaútočí v sobotu na sedmý republikový titul v běhu na 10 000 metrů. Nová česká rekordmanka v půlmaratonu, který zaběhla na konci března v Istanbulu, poběží republikové mistrovství po drobných zdravotních komplikacích. Přesto bude chtít útočit i díky počasí na kvalitní čas. “Musím se přiznat, že příprava na desítku na dráze byla zase trochu komplikovaná, protože po půlmaratonu mě začalo bolet pro změnu druhé koleno,” tvrdí Stewartová v tiskové zprávě pro média.



“Musela jsem opět trochu zvolnit, takže těch tréninků nebylo tolik, kolik bylo původně v plánu. Pár rychlostních tréninků jsem ale stihla a myslím si, že vypadaly hodně slibně,” pokračuje šestadvacetiletá atletka, která pochází z česko-skotské běžecké rodiny.

Stewartové navíc hraje do karet předpověď počasí, protože v předchozích dvou ročnících byla teplota na konci dubna téměř letní. “Věřím, že by se mohl běžet nějaký svižnější čas. Počasí nám přeje a mělo by být chladněji,” přeje si česká atletka.

“Desítky vždycky bývají odpoledne. V tuto roční dobu to bývá vždy loterie, jestli bude horko, nebo jestli bude zima. Oproti loňsku to zatím vychází docela dobře,” dodává před závodem, který se letos poběží v Otrokovicích.

Ženy a juniorky poběží od 16.20. “Uvidíme, co řeknou soupeřky. Jestli se domluvíme a poběžíme rychle, nebo jestli z toho bude taktický závod, což bych úplně nechtěla. Na druhou stranu já se vždycky zařídím podle toho, jak se závod vyvíjí a podle toho běžím,” uzavírá Stewartová.

Témata:  běh, atletika, Stewartová
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud