1. září 2022 • 23:30

Start Eurobasketu: Slovincům nepřijel autobus, Němci vyřadili dres legendy

Autor: ČTK, iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci titulu Slovinci zahájili basketbalové mistrovství Evropy vydřenou výhrou nad Litvou. Pod výsledek 92:85 se mohly podepsat i komplikace s dopravou, protože po marném čekání na autobus se Luka Dončič a spol. dostali z hotelu do haly taxíky. Jejich úvodní duel sledovalo 14 a půl tisíc fanoušků.



„Dobrá práce EuroBaskete. Žádný autobus pro mistry Evropy na zápas. To musí být vtip,“ napsal na twitter Goran Dragič, další hvězda z NBA. „Po dvaceti minutách jsme dostali alespoň taxi,“ dodal basketbalista Chicaga Bulls.

Střelecky vedl tým Slovinců s 24 body americký rodák Mike Tobey. Dragič jich nasbíral 19, hvězda Dallasu Dončič hlavně zásoboval spoluhráče přihrávkami a ke 14 bodům přidal deset asistencí. Ve stejné skupině B domácí Němci vykročili za vysněnou medailí výhrou 76:63 nad Francií.

Zápasu předcházel slavnostní ceremoniál, neboť ke stropu kolínské haly byl vyvěšen reprezentační dres legendy Dirka Nowitzkého. Číslo 14 jediného německého šampiona NBA už nikdo v národním týmu neoblékne.

Obhájci bronzu Španělé v áčku v Tbilisi deklasovali Bulharsko 114:87. Česká reprezentace šampionát zahájí v pátek v Praze proti Polákům.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud