12. května 2011 • 10:00

Miami vyřídilo Boston a je v semifinále NBA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Miami jsou prvními finalisty play off Východní konference NBA. Pod vedením Dwyanea Wadea a LeBrona Jamese porazili v pátém utkání Boston 97:87 a sérii vyhráli 4:1.



V Západní konferenci se ligovému semifinále přiblížila Oklahoma, která po jednoznačném domácím vítězství 99:72 vede v sérii s Memphisem 3:2.

Po obhájcích titulu Los Angeles Lakers vypadl z play off i druhý finalista minulé sezony Boston. Celtics ale dlouho drželi v Miami naději na prodloužení série, měli po většinu utkání navrch a domácí vděčili jen Wadeovi za to, že se drželi na dostřel.

Ještě v poslední čtvrtině vedl Boston 87:81, ale v závěrečných čtyřech minutách jeho hráči žádný další bod nepřidali a zbytek utkání prohráli 0:16.

Wade nastřílel 34 bodů a doskočil 10 míčů, v koncovce hrál ale prim James. Při závěrečně šňůře se postaral o osm bodů a uzavřel svůj účet na 33 bodech. V utkání trefil pět ze sedmi trojek.

"Ti dva (Wade a James) jsou monstra. Když se oni začnou trefovat, je velmi těžké je porazit," hlesl po zápase trenér Celtics Doc Rivers.

Boston táhl Ray Allen s 18 body, ale na hře hostů bylo znát pochroumané zdraví Rajona Ronda, který nebyl příliš aktivní a zůstal na šesti bodech. Silné trio Bostonu (Allen, Pierce, Garnett) prohrálo vzájemný souboj s trojicí hvězd Miami (James, Wade, Bosh) 45:81.

Heat teď budou čekat, zda se jejich soupeřem stane Chicago, nebo Atlanta. Bulls zatím vedou 3:2.

V Oklahomě byla vyrovnaná pouze první čtvrtina (17:17), poté si domácí vypracovali dvouciferný náskok, který až do konce zápasu navyšovali a nakonec zvítězili největším rozdílem v dosavadní sérii.

Přitom paradoxně Kevin Durant byl nejlepším střelcem s "pouhými" 19 body a Russel Westbrook zůstal na 11. V dosavadním průběhu série se toto duo postaralo o víc než polovinu bodů svého týmu.

Memphisu se toho ve středečním utkání moc nepovedlo. Standard si udržel pouze Marc Gasol s 15 body. Grizzlies výrazně propadli také v doskakování (33:50). "Problém nebyl ani tak v únavě jako v úsilí. Když jsme začali prohrávat, moc lehce jsme se vzdali nadějí na zvrat," řekl Gasol.

Série se v pátek vrátí do Memphisu, kde může Oklahoma rozhodnout o postupu do finále Západní konference. Tam už na svého soupeře čekají Dallas Mavericks.

Východní konference - 5. zápas:
Miami - Boston 97:87 (konečný stav série 4:1).

Západní konference - 5. zápas:
Oklahoma City - Memphis 99:72 (stav série 3:2).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud