Premium
18. října 2019 • 17:44

Satoranský a Baby Bulls, v čem je jeho síla? Zídek: Vůdcem by byl všude

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejhůř střežené tajemství Chicaga Bulls je venku. Tomáš Satoranský byl podle očekávání pasován na prvního rozehrávače, ve čtvrté sezoně v NBA už nebude záskokem, ale konečně získal svůj tým i trenéra, který mu věří. Experti hodnotí nástup českého středa jako jeden z pozitivních kroků klubu z větrného města. Mladý tým přezdívaný Baby Bulls by se měl z poslední nepovedené sezony s pouhými 22 výhrami odrazit výš, pokud vše klapne perfektně, snad i do play off. O kvalitách českého basketbalisty se rozpovídal i Jiří Zídek.



Americký novinář Adam Rubin, autor hashtagu FreeSato, ve středu uštěpačně poznamenal: „Scott Brooks se musí obracet v hrobě.“ Byl to další z otrávených šípů do washingtonského trenéra, jenž tak dlouho nevěřil Tomáši Satoranskému, až ho vyštval o dům dál.

A zdá se, že u Michiganského jezera si budou českého basketbalisty vážit víc. „Výborně si spolu rozumíme. Má velký cit pro hru a plně mu důvěřuji, že naši základní pětku dobře povede,“ prohlásil chicagský kouč Jim Boylen.

To musí být rajská hudba pro uši Satoranského, jenž se takového zacházení ve Washingtonu nikdy nedočkal. Nyní se zdá, že se čtyřiapadesátiletým Boylenem, náročným koučem ze staré školy, jsou skutečně na jedné vlně.

Ostatně trenér si ho sám do týmu vybral a nechal ho slušně zaplatit (30 milionů dolarů na tři roky), během léta za ním vyrazil i do Evropy, když „Saty“ absolvoval přípravu na MS s reprezentací.

Po úžasném šampionátu kredit Satoranského pouze vzrostl a v přípravných zápasech na novou sezonu NBA tak o svých kvalitách zvlášť přesvědčovat nemusel. I když bylo vypovídající, že jeho největší konkurent Kris Dunn byl ve statistice +/- za čtyři přípravné mače minus 10, kdežto český basketbalista plus 30.

„Zbožňuji, jak tlačí míč rychle dopředu, jak diriguje náš útok. A taky je vynikajícím střelcem z dálky, jehož musí obrana respektovat,“ chválil holohlavý Boylen muže v dresu číslo 31, který v přípravě střílel trojky s úspěšností 80 procent (4/5). Kouč počítá do základní pětky taktéž se Zachem LaVinem (pozice 2), Otto Porterem (3), Laurim Markkanenem (4) a Wendellem Carterem (5).

Za dva týdny bude Satoranskému osmadvacet let, je nejstarším členem základní sestavy Bulls a dokonce druhým nejstarším v celém mladičkém týmu. Dá se čekat, že bude dostávat porci 30 až 32 minut za zápas.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud