23. července 2020 • 10:32

Místo Ameriky Brno! Bartoň bude asistent a povede projekt mládeže

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Významnou posilu do realizačního týmu získali basketbalisté Brna. Asistentem trenéra Lubomíra Růžičky se stal bývalý dlouholetý reprezentant a vítěz Evropské ligy Luboš Bartoň, který bude mít v klubu zároveň na starost výchovu mladých hráčů v projektu Next Generation. Brněnský klub to uvedl v tiskové zprávě.



Během aktivní kariéry hrával Bartoň za Barcelonu, Řím, Nymburk, Badalonu či Valencii. S týmem Barcelony jako druhý Čech v roce 2010 vyhrál Euroligu.

V uplynulé sezoně působil v americké univerzitní soutěži NCAA u týmu Baylor, kde byl asistentem trenéra Scotta Drewa. Mužstvo mělo zaděláno na skvělý výsledek, vyhrálo dokonce 23 zápasů v řadě, ale pandemie koronaviru vše zhatila.

I to byl jeden z důvodů, proč se Bartoň ocitl v Brně. „Měl jsem zamířeno za oceán, ale rozhodl jsem se pro Brno. Projekt Next Generation mi dává smysl a motivaci do další práce,“ uvedl Bartoň.

Jiří Welsch a Luboš Bartoň po společné rozlučce s kariérou.
Jiří Welsch a Luboš Bartoň po společné rozlučce s kariérou.

Práce s mládeží pro něj nebude ničím novým. V Barceloně měl tři roky na starost rozvoj mladých hráčů. „Věřím, že jsem se tam naučil, jak má takový projekt fungovat. Chci se nadále posouvat výše v trenérské a manažerské kariéře,“ řekl Bartoň.

Současně s vedením projektu Next Generation bude Bartoň i jedním z asistentů trenéra Růžičky. „Známe se již od dob mého účinkování v Nymburce a v roce 2017 jsme spolupracovali u národního týmu. Jsem si jist, že postavíme Basket Brno na dobrých základech a na hodnotách, které povedou k dalšímu zlepšení v příštích letech,“ dodal Bartoň.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud