3. ledna 2024 • 23:30

Famózní Veselý! Zničil Real a Barcelona ovládla basketbalové El Clásico

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Jan Veselý se blýskl v Evropské lize 27 body, kterými se výrazně podepsal pod vítězství Barcelony v prestižním souboji s Realem Madrid 83:78. Katalánský celek porazil svého velkého rivala poprvé v sezoně na čtvrtý pokus. Real utrpěl v osmnáctém utkání v soutěži teprve druhou prohru, ale dál suverénně vede. Barcelona je třetí.



Veselý byl mužem ostře sledovaného zápasu. Proměnil 12 z 18 střel z pole a všechny tři trestné hody. Český reprezentant byl s přehledem nejlepším střelcem zápasu. Za svým maximem v Evropské lize zaostal o pět bodů. K tomu přidal čtyři doskoky. Tomáš Satoranský zaznamenal dva body a šest doskoků.

Po třech čtvrtinách Barcelona prohrávala o dva body, ale skvělým nástupem do závěrečné části si vypracovala vedení 74:62 a rozhodla. Vylepšila si nepovedenou bilanci z poslední doby - v předchozích osmi soutěžních zápasech vyhrála jen dvakrát. Real neuspěl po sérii 11 vítězství.

„Byl to totálně jiný zápas. Věděli jsme, jak máme hrát. Bojovali jsme od začátku, hráli dobře v obraně a zůstali koncentrovaní na věci, na které jsme měli,“ řekl Veselý pro Euroleague TV. „Musíme v tom pokračovat a zapomenout na prosinec, jaký jsme měli. Právě po tom konci roku, co jsme měli, porazit Real Madrid, neuvěřitelný tým, je pro nás skvělé,“ dodal český reprezentant, který si k bodům připsal i tři skvělé bloky a celkově úžasnou práci v obraně.

Po utkání mu pak dlouho aplaudovala vyprodaná barcelonská aréna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud