Ondřej Němec
23. února 2016 • 17:10

Nejlepší box roku 2015? Krvelačná řežba Joshua vs. Whyte

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je rozhodnuto. Nejlepším boxerským zápasem minulého roku se stal duel Anthony Joshua vs. Dillian Whyte. Právě bitva o Londýn jasně ovládla čtenářskou anketu iSportu. Není se čemu divit, tvrdý střet stále populárnějšího Joshuy s dlouhodobým rivalem byl velikou show od začátku do konce. Britský oblíbenec přitom už brzy bude znovu bojovat, a to dokonce o jeden z hlavních světových titulů.



Čtenáři iSportu měli možnost zvolit boxerský zápas, který je v roce 2015 nejvíc bavil. A zvolili jasně. Souboj Anthony Joshua vs. Dillian Whyte suverénně zvítězil. Bitva dvou mladých Angličanů měla styl, napětí a byla ukázkou toho, co si divák žádá.

Nástupy do ringu připomínaly spíše začátek koncertu světové hvězdy, než úvod boxerského utkání. Joshua procházel mezi diváky za zpěvu rappera Stormzyho, který přímo z ringu servíroval píseň Shut up. Whyte vsadil na klasiku v podobě nesmrtelné ústřední melodie z filmu Čelisti, na kterou navázala píseň Back in black od AC/DC.

Po odstartování prvního kola se strhla pěstní vřava, která je v těžké váze vidět málokdy. Oba borci se rozjeli tak, že nedokázali přestat ani po odzvonění. Zasahovat musela ochranka. To by nepřekvapilo na druhém konci Atlantiku, ale Britské ostrovy na něco podobného nejsou zvyklé.

VIDEO | Podivejte se na celý záznam nelítostného souboje Joshua vs. Whyte

Favoritem zápasu byl miláček publika Anthony Joshua. Se žádným z předešlých čtrnácti soupeřů se v ringu nezdržel déle než tři kola. Pět z nich poslal k zemi už v prvním. S Whytem tak zažil svou nejdelší bitvu, podařilo se mu jej knokautovat až zvedákem v kole sedmém.

Výstižně okomentoval tento duel sám vítěz hned po skončení: „Skvělé, skvělé, skvělé! Došlo k pouliční bitce.“

Už 9. dubna stane britský šampion znovu na bitevním poli. Protivníkem mu bude doposud neporažený americký ranař a čerstvý držitel světového pásu IBF Charles Martin, zvaný „Princ Charles“. Z dosavadních třiadvaceti zápasů vyhrál dvacet jedna knokautem. Očekávat lze proto další drtivý střet.

Anthony Joshua musel poprvé odolávat opravdovému náporu ran
Anthony Joshua musel poprvé odolávat opravdovému náporu ran

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud