30. srpna 2018 • 15:21

Boxer Konečný: nečekaný návrat do ringu! Jde o ješitnost, hlásí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý profesionální mistr světa v boxu Lukáš Konečný se po více než čtyřech letech vrátí do ringu. Čtyřicetiletý boxer v minulosti několikrát comeback vyloučil, ale nyní se na něj chystá.



"Dostal jsem zajímavou nabídku a rozhodl jsem se ji přijmout. Rozhodně to není otázka peněz, ale spíše ješitnost. Myslím si, že na to ještě mám," řekl Konečný, který již zná jméno soupeře, termín i místo, kde návrat absolvuje. "Jsme ale domluveni, že vše zveřejní promotér sám. Už teď mohu ale říct, že budu boxovat proti zahraničnímu soupeři," uvedl ústecký boxer pro ČTK.

Jeden z útoků Lukáše Konečného na Petera Quillina během zápasu ve Washingtonu
Jeden z útoků Lukáše Konečného na Petera Quillina během zápasu ve Washingtonu

Konečný naposledy boxoval v dubnu 2014, kdy ve Washingtonu prohrál na body souboj o titul mistra světa ve střední váze organizace WBO s domácím Peterem Quillinem. Následně i kvůli zdravotním problémům ukončil kariéru. Od duelu s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem v říjnu 2012 měl totiž potíže se zrakem.

V profiringu Konečný odboxoval 55 zápasů a padesátkrát vyhrál. Ve své kariéře vybojoval šest různých pásů. Ze čtyř duelů o titul mistra světa jednou vyhrál. V dubnu 2012 se jako první český boxer stal profesionálním mistrem světa, když knokautoval Salima Larbiho z Francie a stal se prozatímním šampionem organizace WBO v lehké střední váze.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud