Jiří Punčochář
4. června 2017 • 21:15

Rekordní Tour de France? Na slavný závod si dělá zálusk PĚT Čechů

Vstoupit do diskuse
0
  • Čeští cyklisté, kteří by se mohli představit na Tour de FranceČeští cyklisté, kteří by se mohli představit na Tour de FranceFOTO: Koláž iSport.cz

    Na nečekaný dárek v podobě výborného výkonu Jana Hirta na Giru d‘Italia (konečné 12. místo a třetí - nejlepší český výsledek v historii závodu) může e brzo navázat další. V širších nominacích na Tour ur de France, která startuje 1. července, je až pět českých jezdců! Byl by to překonaný předloňský rekord, kdyby se nominaci podařilo všem proměnit. nit. Každý z Čechů navíc může být velmi platný.

  • Zdeněk Štybar, 31 let

    ŠANCE NA TOUR 70 %

    Zkušený rodák ze Stříbra je posledním Čechem, který na Tour de France dokázal vyhrát etapu, povedlo se mu to předloni. Vloni těžce nesl, když se do nominace týmu Quick-Step Floors nevešel, a ani letos to nebude jasná záležitost; sám Štybar není spokojen se svým vstupem do letní části sezony. V Kalifornii testoval nový posed, do závodního rytmu se ale nedostal podle představ. Formu by měl testovat od 10. června na závodě Okolo Švýcarska. Na jaře se blýskl 2. místem na slavné klasice Paříž-Roubaix, do zvlněných etap může pasovat.

    Zdeněk Štybar na silničním koleFoto Quick-Step Floors Cycling Team/Tim de Waele

  • Roman Kreuziger, 31 let

    ŠANCE NA TOUR 98 %

    Zkušený český bard, jedoucí na svoji osmou Tour de France, jako mentor mladých lídrů - takhle si to australský tým Orica-Scott naplánoval už vloni v létě, když Kreuzigra podepisoval, a nic se na tom nezměnilo ani s ročním odstupem, kdy se všechno směrem k Tour začíná ladit. Kreuziger se chystá najet do formy na Critériu du Dauphiné, tradiční generálce všech favoritů, a v červenci bude k ruce Simonu Yatesovi a Estebanu Chavesovi, pokud si Chaves včas vyléčí zraněné koleno. Měl by být hlavním domestikem, v jehož schopnostech je zaskočit za lídra, pokud se mu nebude dařit nebo odstoupí. Vloni takhle jako plán B v týmu Tinkoff vystoupil z řady a dojel si pro 10. místo. Snad jen kdyby ho zradilo zdraví, pak by Kreuziger na Tour nejel. Jinak je jeho start jistý.

    Český cyklista Roman KreuzigerFoto Profimedia.cz

  • Leopold König 29 let

    ŠANCE NA TOUR 60 %

    Velká neznámá. Původně König na Tour de France startovat chtěl, aby se tam pokusil o top výsledek, následně změnil strategii a zaměřoval se na Giro, což ale padlo poté, co si zranil koleno. Pak se plány změnily znovu a nyní zkušený vrchař s top 10 umístěními na všech Grand Tour figuruje v záměrech týmu opět na Tour. Byl by tam hlavním domestikem Rafala Majky, rozjíždět se má na Critériu du Dauphiné a k tomu ve Slovinsku. Pokud se dostane do závodního tempa a koleno vydrží, je v jeho schopnostech se na Tour prosadit.

    Cyklista Leopold KönigFoto instagram.com

  • Petr Vakoč, 24 let

    ŠANCE NA TOUR 80 %

    Vloni na Tour debutoval a osvědčil se jako motor do rovinatých etap, jezdec na černou práci ke každodennímu upotřebení. Letos by dravý klasikář mohl dostat větší Le prostor, zejména když pro zranění musel svůj start vzdát vrstevník Julian Alaphilippe, muž se stejným nebo podobným zaměřením jako Vakoč. Český závodník má za za sebou trénink v Livignu, naposled závodil v Belgii a chystá se na Critérium du Dauphiné, začínající dnes. Kromě 2. místa na Brabanatském šípu letos nemá takové individuální výsledky jako vloni.

    Petr VakočFoto Profimedia.cz

  • Ondřej Cink, 26 let

    ŠANCE NA TOUR 40 %

    Raketový vzestup bývalého olympionika na horském kole může vyvrcholit na největším závodě světa. Cink v první polovině sezony pozitivně překvapil výkony v kopcích, ne nadarmo ho tým vyslal na horské soustředění na Tenerife. Následně mu upravil původní plán a Cinka nechá rozjet ve Švýcarsku po boku lídra Iona Izagirreho. Už umístění v širší nominaci na Tour je pro letošního nováčka na silnici velkým úspěchem a dobrým signálem. Potýká se s velkou konkurencí a sám by upřednostnil Vueltu. Rozhodne ale tým, a tomu se líbí.

    Cyklista Ondřej CinkFoto instagram.com

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud