2. února 2012 • 12:58

Štybar se oklepal z nemoci, dokončí cyklokrosovou sezonu

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den po mistrovství světa proležel cyklokrosař Zdeněk Štybar s horečkou v posteli, teď už se však chystá na závodní návrat. Po dohodě s týmem dokončí sezonu v terénu, pak si odpočine a teprve se vrhne na silnici. „Čekám, až teplota stoupne z minus sedmi na minus šest stupňů, abych mohl začít trénovat. Konečně čerstvý vzduch,“ uvedl na Twitteru. „Už se cítím lépe.“



Dvojnásobný mistr světa, který v písku v belgickém Koksijde skončil i kvůli nemoci třináctý, vynechal závod v Maldegemu. Startovat by měl však v sobotu při GvA v Lille, v neděli čeká šestadvacetiletého závodníka Superprestige v Hoogstratenu.

Další dvě soboty stráví při Superprestige v Middelkerke a při GvA v Oostmalle, kde zakončí sezonu.

„Bylo pro mě opravdu těžké přijmout fakt, že jsem nemohl být stoprocentně fit v nejdůležitější den sezony. Naneštěstí se může stát, že omarodíte a týdny tréninku najednou zmizí v kanálu během pár hodin. Ale jak je mi vlastní, snažím se to překonat tak rychle, jak je to jen možné, a nechat tuhle zkušenost za sebou,“ uvedl Štybar v prohlášení týmu Omega Pharma-Quick Step.

Poté se bude soustředit na silnici, kde by chtěl v budoucnu excelovat v klasikách.

„Ale Zdeněk nebude startovat na silnici hned. Po cyklokrosové sezoně si dá přestávku. Psychický i fyzický odpočinek je potřeba, aby se na silničních závodech objevil osvěžený,“ uvedl sportovní ředitel Wilfried Peeters.

„Ještě jsme se nerozhodli, kde odstartuje silniční sezonu, to probereme v následujících týdnech.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud