1. října 2014 • 08:56

Kreuziger konečně znovu v akci! Dnes se v Itálii vrací do pelotonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklista Roman Kreuziger se devět dnů po osvobozujícím verdiktu Rozhodčí komise Českého olympijského výboru vrátí do pelotonu. Osmadvacetiletý jezdec stáje Tinkoff-Saxo se dnes postaví na start 95. ročníku závodu z Milána do Turína.



Kreuzigerovi 2. srpna zastavila Mezinárodní cyklistická unie (UCI) činnost kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu. V září případ řešila Rozhodčí komise ČOV, podle níž se cyklista porušení antidopingových pravidel nedopustil. UCI se nyní může odvolat k mezinárodní sportovní arbitráži CAS v Lausanne.

"Mám natrénovaný určitý standard. Ale nemohu očekávat, že po tak dlouhé pauze budu závodit s nejlepšími. I vzhledem k té další (sezoně) by však bylo důležité si pár závodů objet a trochu zase naskočit do závodního rytmu, abych měl na konci roku v nohách určité množství ostrých kilometrů," řekl Kreuziger novinářům po zářijovém verdiktu ČOV.

V Itálii bude pomáhat Albertu Contadorovi, který závod na 193,5 kilometru vyhrál předloni. "Jsme šťastní, že máme Romana zpátky v týmu, protože je to jezdec, který si zaslouží závodit. Není pochyb o tom, že s ním bude náš tým silnější, jeho přítomnost je pro nás motivací navíc," prohlásil sportovní ředitel stáje Fabrizio Guidi na týmovém webu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud