15. října 2016 • 11:58

Biker Cink jde na silnici, v Bahrajnu bude jeho kolegou i hvězdný Nibali

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně slušné překvapení si na závěr sezony nachystal cyklista Ondřej Cink, účastník dvou olympiád na horském kole a bronzový biker z mistrovství světa v roce 2015. Od příští sezony bude závodit v barvách nového bahrajnského týmu na silnici! Pětadvacetiletý rodák z Rokycan si neklade zrovna malé cíle – rád by si vybojoval účast na Giru, Tour nebo Vueltě.



Na podzim se v cyklistických kruzích očekává rozhodnutí olympijského vítěze z Londýna Jaroslava Kulhavého, který by rád jezdil na silnici. Ondřej Cink ho ve svém rozhodnutí předběhl. Podpis s týmem Bahrajn Merida oznámil ve svém prohlášení.

„V první řadě chci bahrajnskému týmu poděkovat za šanci, kterou mi dal a které si velice vážím. Vždycky bylo mým snem účastnit se závodů jako jsou Tour, Giro nebo Vuelta. Nyní mám šanci se o to pokusit, jsem velmi motivovaný. Vím, že se budu muset hodně učit. Přicházím z horských kol, takže budu postrádat zkušenosti. Jsem ale připraven bojovat tvrdě a dát do toho všechno,“ uvedl Ondřej Cink.

Bahrajnský tým vznikl letos s podporou bohatého šejka Nassera, velkého fanouška cyklistiky, triatlonu a dostihových závodů. Měl by operovat s rozpočtem 15 až 18 milionů eur a jeho hlavní osobností nebude nikdo menší než Vincenzo Nibali, vítěz letošního Gira.

Materiálem ho bude podporovat dodavatel kol Merida, kterého Cink dobře zná ze své kariéry na horském kole. Tu nyní ukončuje nebo přerušuje ve prospěch přestupu na silnici.

„Ondřej má výrazné schopnosti závodit ve vysoké nadmořské výšce. Věříme, že přinese na silnici něco navíc a že kombinace jeho mladého věku (25 let) a talentu, který ukázal na horském kole, přinese úspěchy jak jemu, tak našemu týmu. Těšíme se, protože statistiky ukazují, že bikeři se dokáží na silnici velmi dobře adaptovat a věříme, že to bude i Ondřejův případ,“ řekl manažer týmu Brent Copeland.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud