10. října 2016 • 15:07

Uvařené cyklistky: MS v Kataru nedává smysl! Selhala i zdravotní péče

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když mistrovství světa v silniční cyklistice v Dauhá začalo teprve v neděli, už nyní se zdá, že Katar nebyl pro tento typ akce ideální volbou. Po úvodní týmové časovce si řada závodníků a především závodnic stěžovala na nesnesitelné vedro i nedostatečně zajištěnou zdravotnickou péči. Šampionát probíhá navíc za naprostého nezájmu místních obyvatel bez divácké kulisy.



"Tohle UCI nedomyslela, nedává to žádný smysl. V tomhle vedru se vůbec nedá závodit! Je to tu jako v sauně," rozčilovala se nizozemská jezdkyně Roxane Knetemannová poté, co její krajanka Anouska Kosterová narazila během časovky do zábran a utrpěla ošklivé zranění v obličeji.

"Bolely z toho i plíce. Po 20 minutách jsme byly úplně uvařené," komentovala závod další Nizozemka Chantal Blaaková, jež nakonec se svým týmem Boels Dolmans slavila prvenství.

Velkou nevoli vzbudil fakt, že zatímco ženy závodily téměř v 40 stupních Celsia, během mužského závodu byla teplota již výrazně nižší (přesto stále vysoká). Selhala i zdravotnická péče - na některých místech musely cyklistky čekat na ošetření i 20 minut.

Pokud budou vysoké teploty panovat v katarské metropoli i nadále, je UCI, která přesunula mistrovství až na říjen a před šampionátem vydala brožuru s názvem Poraž vedro, připravena výrazně zkrátit silniční závody. Muži by například místo plánovaných 257 kilometrů jeli pouze 106 km.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud