5. června 2022 • 16:37

Van Aert začal vítězně přípravu na Tour. Hirt dojel v balíku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní etapu cyklistického závodu Critérium du Dauphiné vyhrál v hromadném spurtu Belgičan Wout van Aert. Jezdec stáje Jumbo-Visma porazil po 192 kilometrech Brita Ethana Haytera a Američana Seana Quinna. Van Aert vybojoval čtvrté letošní vítězství, všechny má z elitní WorldTour.



„Když se podíváte na profil etapy, byla jasné, že se dal čekat těžký závěr. Hodně týmů se snažilo utrhnout nějaké sprintery. Já jsem se udržel a na spurt jsem se cítil dobře. Ale byli tam kluci jako Hayter, který si v této sezoně vede skvěle, ale povedlo se mi ho porazit,“ uvedl Van Aert.

V závodu, který slouží cyklistům jako příprava na Tour de France, nyní bude hájit trikot lídra. „Máme tu silný tým. Nadcházející etapy mi docela vyhovují, takže se pokusím udržet vedení, co to půjde. O víkendu ho pak snad budu moct předat Primožovi (Rogličovi),“ řekl týmový kolega trojnásobného vítěze Vuelty.

Jan Hirt při prvním startu po úspěšném Giru d'Italia obsadil 105. místo ve stejném čase jako vítěz. Josef Černý ztratil deset minut.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 1. etapa (192 km):

1. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 4:37:31, 2. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers), 3. Quinn (USA/EF Education-EasyPost), 4. Page (Fr./Intermarché-Wanty-Gobert), 5. Boasson Hagen (Nor./TotalEnergies), 6. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), ...105. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) všichni stejný čas, 149. Černý (ČR/Quick Step-Alpha Vinyl) -10:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud