Martin Hašek
29. června 2020 • 14:52

Náhrada za Bradyho? Patriots dali šanci Supermanovi po dvou operacích

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ztratili borce, který je číslem jedna historie NFL. Po odchodu legendárního Toma Bradyho teď New England Patriots získali aspoň hráče, jenž nosí jedničku na dresu. Šatnu jejich quarterbacků posílí Cam Newton, někdejší nejužitečnější hráč ligy, který se však poslední sezony trápil se zdravotními problémy.



Jsou to stále ti staří Patriots. Mocný klub známý svým jednáním na hranici pravidel byl právě potrestán pokutou ve výši 1,1 milionu dolarů a ztrátou výběru ve třetím kole příštího draftu za to, že v minulé sezoně jeho tým dokumentaristů bez povolení natáčel lavičku Cincinnati Bengals.

Stejně jako kontroverze ale k Patriots stále patří geniální mozek kouče Billa Belichicka a liga zvědavě čeká, jak si poradí bez slavného quarterbacka Toma Bradyho, jenž po minulé sezoně odešel do Tampy Bay. Belichick s reakcí dlouho váhal, ale o víkendu se klub dohodl na roční smlouvě na 7,5 milionu dolarů s Camem Newtonem.

Tenhle chlapík si v prvních letech své kariéry v NFL v Carolině získal všeříkající přezdívku Superman. V polovině minulého desetiletí udivoval ligu svým atletickým stylem, jímž pomohl změnit pohled na pozici quarterbacka.

„Pokud se bavíme o mobilních quarterbecích, ke kterým se těžko dostanete, těžko se skládají, umí házet, běhat a dělají dobrá rozhodnutí, zařadil bych Newtona na vrchol seznamu,“ chválil Belichick před třemi lety.

Newtonovou ikonickou akcí se stalo salto vpřed přes hlavu obránce Houstonu Rahima Moorea, jímž si skočil pro touchdown. Za sezonu 2015 získal cenu MVP pro nejužitečnějšího hráče ligy, přičemž jeho Carolina Panthers za celou základní část ligy prohráli jediný zápas.

V následujícím Super Bowlu 2016 ale Newton zklamal, obrana Denveru pod vedením Vona Millera ho tenkrát zcela roztrhala. A do té chvíle šla jeho kariéra ke dnu. I proto, že za poslední dva roky musel na operaci ramene a chodidla.

Carolina ho v březnu po devítiletých službách propustila a od té doby byl bez práce. Patriots mu ale nakonec dali šanci zapojit se do hry o volné místo po Bradym. Newton bude muset o svou pozici bojovat s věčným náhradníkem Brianem Hoyerem a Jarrettem Stidhamem, jehož si klub připravuje od loňského výběru ve čtvrtém kole draftu.

Do kabiny quaterbacku New England Patriots se po Bradyho odchodu přidá Cam Newton
Do kabiny quaterbacku New England Patriots se po Bradyho odchodu přidá Cam Newton

„Když přidáte chlapíka, jakým je Cam Newton, bude naše kabina quarterbacků silnější,“ věří Devin McCourty, jeden z týmových kapitánů Patriots.

Pokud Newton uspěje, liga se může těšit na zajímavé souboje zkušeného veterána proti quarterbackům nové generace. V divizi AFC East na něj čekají Josh Allen z Buffala, Sam Darnold z New York Jets, kteří se chystají na svou třetí sezonu, a oceňovaný nováček Tua Tagovailoa z Miami.

STĚHOVÁNÍ QUARTERBACKŮ V NFL

Qauterback Odkud Kam
Tom Brady New England Patriots Tampa Bay Buccaneers
Cam Newton Carolina Panthers New England Patriots
Tedy Bridgewater New Orleans Saints Carolina Panthers
Jameis Winston Tampa Bay Buccaneers New Orleans Saints
Philip Rivers Los Angeles Chargers Indianapolis Colts
Nick Foles Jacksonville Jaguars Chicago Bears
Joe Flacco Denver Broncos New York Jets
Marcus Mariota Tennessee Titans Las Vegas Raiders
Andy Dalton Cincinatti Bengals Dallas Cowboys
Case Keenum Washington Redskins            Cleveland Browns

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud