19. března 2018 • 10:49

Baseballista Červenka se připravuje s Baltimore Orioles a chce do vyšší ligy!

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posunout se do vyšší americké ligy, takový je cíl Martina Červenky. Profesionální český baseballista sice na podzim podepsal smlouvu se San Francisco Giants, během zimní pauzy však o něj projevilo velký zájem Baltimore Orioles. Východoamerický tým z MLB ještě před začátkem sezony odkoupil českého catchera od Giants. „Když jsem se to dozvěděl, byl to pro mě celkem šok. Těší mě však, že o mě v Baltimore tak stáli,“ prohlásil Červenka, který se nyní připravuje v rámci jarních tréninkových zápasů na Floridě. V několika z nich se dokonce objevil na soupise elitního výběru Orioles, do zápasu však nezasáhl. Na konci března se rozhodne, v jaké lize se Červenka představí.



V uplynulé sezoně se podílel na triumfu Lynchburg Hillcats ve čtvrté nejvyšší baseballové lize, která má název High A. Pro letošní rok má Martin Červenka v plánu se posunout minimálně do vyšší ligy, tedy do Double A. „Věřím, že v organizaci Baltimore dostanu během jarní přípravy šanci ukázat, co umím. Velice hezky mě přivítali. Jsem rád, že to nakonec takhle dopadlo,“ tvrdil pětadvacetiletý český catcher, který strávil v nižších amerických ligách již sedm let jako hráč Clevelandu Indians.

Na podzim se stal volným hráčem, o kterého projevilo zájem San Francisco Giants. V rámci „winter meetings“, kde mohou organizace MLB libovolně vyměnit hráče z nižších soutěží, o něho však usilovalo Baltimore Orioles. „Prý jsem se jim líbil hlavně v zápasech, ve kterých jsem proti nim v minulém roce nastoupil. Myslím, že jsem jim dal několik homerunů. Jsou rádi, že mě mají,“ popsal Červenka. Podmínky ve smlouvě prý zůstaly stejné. „Jen se vyměnil název týmu. Samotný šéf této organizace, který má na starosti nižší soutěže, prý o mě slyšel od trenérů z předešlého týmu chválu. Jsem za to moc rád,“ dodal Červenka.

Pomáhal rozhazovat elitní nadhazovače

Český reprezentační baseballista se nyní připravuje na Floridě se všemi hráči organizace Orioles. V rámci „spring trainingů“ byl občas napsán na soupisku A-týmu. „Většinou si na každý den pozvou jednoho až dva catchery z nižších lig, aby chytali nadhozy od elitních hráčů. Byla to pro mě velice zajímavá zkušenost,“ pochvaloval si Červenka, který krotil míč od Kevina Gausmana, Tannera Scotta nebo Huntera Harveyho. „Všichni jsou skvěle připraveni a je na nich vidět, proč hrají nejlepší baseballovou ligu na světě. Oproti nadhazovačům z ničích lig jsou neuvěřitelně přesní.“

Sezona Červenkovi začíná koncem března. Do jaké ligy se však dostane? Vysněná je samozřejmě MLB, do které ještě žádný český hráč nezasáhl. Červenka je však tomuto snu historicky nejblíže, navíc má v USA jméno. V loňském roce byl vybrán do ideální sestavy organizace Cleveland Indians sestavené z hráčů působících v nižších zámořských soutěžích. „Jsem tu, abych hrál v MLB. Poperu se o to,“ prohlásil Červenka.

MARTIN ČERVENKA
Narozen:
3. srpna 1992
Klub: Kotlářka Praha
Pozice: catcher
Angažmá v USA: 24. ledna 2009 podepsal jako šestnáctiletý talentovaný hráč neprofesionální smlouvu s týmem MLB Cleveland Indians. Stal se prvním hráčem z evropských lig, který s tímto americkým týmem podepsal smlouvu. Poté ještě zůstal hrát v české extralize. V roce 2011 odehrál část sezóny na pozici chytače v americké nižší profesionální soutěži Arizona League za tým Arizona League Indians, který patří do organizace Cleveland Indians.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud