13. srpna 2018 • 09:52

Baseballisté Kotlářky zkrotili rozjeté Draky Brno. Mají šanci bojovat o titul

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující domácí šampioni Draci Brno poprvé prohráli v nadstavbové části extraligy. O víkendu je dvakrát porazila Kotlářka Praha. Jednadvacetinásobní mistři padli nejprve v pátek 0:5 a v neděli 8:10. I tak brněnští baseballisté vedou se dvěma prohrami tabulku play-off. To Kotlářka Praha je na předposledním pátém místě. Do další fáze extraligy postupují pouze tři týmy, první hraje rovnou finále s názvem Czech Series a druhý a třetí celek si to rozdá o postup do něho v rámci Wild Card série.



Výraznou postavou páteční duelu se stal pražský nadhazovač Jan Novák. V devíti směnách povolil pouze tři odpaly a připsal si čtrnáct strikeoutů. Pražané rozhodli o výhře v páté směně, kdy si připsali pět bodů. „Bylo to o jednom hráči. Novák odházel famózní zápas, k ničemu nás nepustil. Nám utekla jedna směna. Novák nás absolutně eliminoval,“ prohlásil Arnošt Nesňal, generální manažer Draků Brno.

Sobotní duel mezi dvěma předními týmy dopadl v Praze jednoznačně pro hosty – Draci vyhráli 12:2. K výhře dopomohly homeruny Petra Čecha a Pavla Budského. „Po prohře jsme se sebrali a zabrali jsme. Skóre bylo pro nás významné,“ dodal Budský. V nedělním zápase ale dominovala Kotlářka Praha, která vyhrála 10:8. Dařilo se zejména Danielu Vavrušovi, který si připsal odpal za plot. Tři úspěšné odpaly měl Martin Mužík.

„Škoda, že se nám nedařilo i v předchozích sériích jako tento víkend. Snad jsme si ještě otevřeli šance na postup do bojů o titul,“ konstatoval Daniel Vavruša, catcher Kotlářky Praha. „Podrželi nás nadhazovači a v obraně, až na pár zaváháni, jsme byli také úspěšní. Měli jsme vlastně dvě velké směny za víkend, které rozhodly o dvou výhrách.“ Poprvé v nadstavbové části také vyhrálo Tempo Titans Praha, když porazilo Arrows Ostrava 4:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud