14. září 2018 • 15:00

Baseballista Červenka zaznamenal v USA nejúspěšnější sezonu

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když jeho tým nepostoupil do další fáze soutěže, byla to pro Martina Červenku nejlepší sezona v USA. Reprezentační baseballista si letos zahrál třetí nejvyšší ligu Double A za tým Bowie Baysox. A v rámci celé The Eastern League zakončili rok na nepostupovém čtvrtém místě se 67 výhrami a 71 porážkami. „Začali jsme dobře, ale bohužel květen a červen se nám moc nepovedli. V tomto období jsme prohráli nejvíce zápasů a na konci se nám ztrátu už nepovedlo dohnat. Sám se sebou jsem ale spokojený,“ prohlásil catcher Červenka.



Český hráč byl výraznou oporou celého týmu Bowie Baysox. Za červenec byl dokonce vyhlášen nejlepším baseballistou celé ligy, když odpálil sedm homerunů. „Určitě jsem rád, že jsem se během sezony dokázal zlepšit nejen na pálce ale i v poli. Byl to můj nejlepší rok,“ prohlásil Červenka, který strávil v nižších amerických ligách již osm let. Po sedmi letech v organizaci Cleveland Indians byl letos draftován týmem z MLB Baltimore Orioles.

„Celá organizace funguje skvěle. Měli jsme u nás v týmu pár kluků, kteří se dostali do MLB,“ tvrdil Červenka, který se v Bowie Baysox ve sledovaných pálkařských statistikách držel mezi nejlepšími. Za celou sezonu si připsal 15 homerunů a pro svůj tým zařídil 60 bodů. Před ním byli akorát Američan Corban Joseph se 17 homeruny a Aderlin Rodriguez z Dominikánské republiky s 23 homeruny. „Trenéři mě v letošním roce snad chválili a říkali o mě dobré věci. Přesné reporty ale neznám,“ doplnil Červenka.

Více než kdy jindy měla o českého hráče zájem také místní média. Například ABC7 sports o něm natočilo video s titulkem „Stoupající hvězda“. V něm Červenka popisoval, jak se z české extraligy dostal do třetí nejvyšší americké soutěže. O tom, zda se posune do vyšší ligy nebo dokonce do MLB zatím jasno nemá. „V tuto chvíli k tomu nemůžu nic říct,“ konstatoval Červenka.

Podle zámořského reportéra Rocha Kubatka, který sleduje Baltimore Orioles, dostane Červenka novou smlouvu. A prý má na to, aby zabojoval o pozici záložního catchera pro hlavní tým na příští sezonu. Zároveň je možné, že Červenka bude nominován do týmu Glendale Desert Dogs v rámci podzimní ligy Arizona Fall. Už teď je však jasné, že se v příštím týdnu nezúčastní reprezentačního turnaje Super6 v Nizozemsku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud