21. října 2018 • 07:14

Mladí čeští baseballisté bojují na MS. Zatím mají dvě prohry

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do nejlepší společnosti se dostali reprezentační baseballisté do 23 let. Na mistrovství světa v Kolumbii startují nejlepší talentovaní hráči. Češi mají po dvou zápasech zatím dvě prohry. Nejprve s Koreou prohráli 3:14 a včera s Austrálií 3:5. „V úvodním duelu bylo na klucích vidět, že na ně dolehlo dlouhé cestování a nebyli úplně soustředění. Jakmile jsme se dostali pod tlak, Korejci vše potrestali dlouhými odpaly,“ zhodnotil Vladimír Chlup, trenér českého týmu.



Do Kolumbie přiletěli nejtalentovanější hráči z celého světa. Spolu s nimi také skauti z nejlepších amerických týmů z proslulé ligy MLB. „Je to velká motivace pro mladé baseballisty. Vědí, že je sledují zástupci těch nejlepších a nejbohatších týmů,“ doplnil Petr Baroch, manažer české reprezentace.

Například Daniel Padyšák a Lukáš Hlouch absolvovali před světovým šampionátem MLB World Selection Show Case ve Phoenixu v Arizoně. „Hráli jsme zápasy proti profesionálním týmům složeným z Minor League hráčů. Poté jsme se zúčastnili turnaje Arizona Fall Classic, kde jsme hráli proti elitním středoškolským týmům. S Lukášem jsme házeli ve stejných zápasech. Byla to skvělá zkušenost. Měli jsme možnost házet proti profesionálům, z nichž někteří si už dokonce zahráli v Major League,“ dodal Padyšák.

Jenže na mistrovství světa pro hráče do 23 let na ně čekali těžcí soupeři. Vždyť Korea skončila na posledním šampionátu v roce 2016 na 3. místě. Proti českým hráčům si připsali celkem 13 úspěšných odpalů, z toho 3 homeruny. Češi byli úspěšní pouze čtyřikrát, bohužel přidali také pár chyb v obraně.

Ke druhému utkání na MS U23 nastoupil český tým proti obhájcům stříbra z roku 2016. Také Australané dokázali dát homerun a na začátku vedli 3:0. Poté však Martin Červinka dokázal po doběhu snížit. Čeští pálkaři se téměř vyrovnali těm australským, ale nepodařilo se jim složit více dobrých odpalů za sebou a prohráli 3:5. Třetí zápas sehraje český tým s Venezuelou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud