22. ledna 2020 • 14:30

Krpálkovy trable: angína a horečky. Mandle mu ale nakonec nechají

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může to být jeho další zlatý rok, pro judistu Lukáše Krpálka ale začal zdravotní kalamitou na dovolené v Thajsku. Z vysokých horeček se už zotavil a je zpátky v tréninku. Na začátku olympijské sezony, kdy ho v květnu čeká i pražské mistrovství Evropy, musel své zdraví řešit. „Byla to angína, on ji má vždycky hodně silnou a má u toho čtyřicítky,“ vysvětluje reprezentační trenér Petr Lacina.



Na Silvestra popřál fanouškům Nový rok z nemocnice v Phuketu. A po návratu do Česka se Lukáš Krpálek hned staral, aby byl na startu olympijské sezony co nejdřív fit.

„Řeší to s doktory, hodně bylo v úvaze, že by šly mandle pryč,“ vysvětluje Lacina. „Nakonec se rozhodli, že to neudělají. Usnesli se, že je lepší mandle nechat a zkusit posílit imunitu a nějaké další věci.“

Krpálek má za sebou parádní minulou sezonu, v níž jako první judista historie získal po polotěžké váze titul mistra světa i v těžké váze a rok končil jako světová jednička. V olympijské kvalifikaci má nasbíráno dostatek bodů, takže si může pro jaro dovolit uvážlivý program.

„V pondělí byl na tréninku, dal tak půlku. Ale vypadá dobře, odpočatě,“ líčí Lacina.

ME v judu v Praze (1.-3. května)

INSTAGRAM: @czechjudo
FACEBOOK: facebook.com/czechjudo

Čtveřice reprezentantů od středy bojuje o body do olympijské kvalifikace na Grand Prix v Tel Avivu. Krpálek se za nimi vydá po víkendu na tréninkový kemp. Česká jednička zároveň vynechá blížící se Grand Slam v Paříži, jediným turnajem před květnovým evropským šampionátem v pražské O2 areně bude březnové Grand Prix v marockém Rabatu.

„Nemusíme spěchat. Takhle jsme to měli naplánované. On se pral na Masters v půlce prosince, předtím měl Brazílii. Na každých závodech má čtyři, pět soutěžních utkání. Má sice málo turnajů, ale zápasový objem má dostatečný,“ říká Lacina.

Sportovec roku Krpálek: Velký úspěch. Vánoce stráví s rodinou v Thajsku
Video se připravuje ...

Do turnaje v Rabatu je přihlášený i věhlasný Francouz Teddy Riner, s kterým se Kprálek dvakrát utkal v minulé sezoně. V Montrealu s ním svedl vynikající souboj, v němž jen těsně prohrál, v Brasílii nebyl úplně fit a soupeř ho převálcoval.

„Myslím, že by bylo lepší se s ním už neprat a nechal bych to až na Tokio,“ přemítá Lacina. „Ale oni se určitě potkají na kempu v Paříži a možná i pak v Nymburce. V tuhle chvíli nikdo odpočívat nebude, mnohokrát se potkají.“

Krpálkovou prioritou pro jarní část sezony je ale připravit se na ME v Praze, které se koná první květnový víkend. I proto se teď bude věnovat svému zdraví.

„Jediné, čeho jsme se báli, aby nedostal angínu před vrcholem, Evropou nebo olympijskými hrami,“ vysvětluje Lacina. „Teď buď trénuje, nebo hodně lítá. Má hodně nabitý program, je žádaný a svému tělu se úplně nemohl věnovat. To je ponaučení. Začneme se na to zaměřovat, naučí se říkat ne a víc se zaměří na regeneraci.“

iSport podcast: “Messi juda”. V čem je Sportovec roku Krpálek výjimečný?
Video se připravuje ...

Lukáš Krpálek s korunou pro Sportovce roku 2019
Lukáš Krpálek s korunou pro Sportovce roku  2019

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud