13. července 2020 • 14:14

Softbalistky Tempa vládnou extralize. Táhne je nadhazovačka, která měla hrát v Itálii

Autor: uso
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V polovině základní části softbalové extraligy se na čele drží Tempo Praha. Tým, který zatím nedosáhl na domácí titul. Daří se mu v obraně, v útoku a několik utkání rozhodly hráčky posledním odpalem. Nejvýraznější hvězdou je zkušená nadhazovačka Martina Bláhová, která zařídila šest vítězných duelů. „Tým šlape jako hodinky. Každý je schopný v důležitý moment odpálit,“ pochvalovala si Bláhová, která se přitom měla na jaře přesunout do Itálie. Extraliga pokračuje až 30. července.



Tempo urvaly ve třinácti zápasech devět výher, celkově získaly pražské softbalistky 22 bodů. Za nimi jsou o bod Joudrs Praha a loňské šampionky Žraloci Ledenice. Čtvrté je Eagles Praha. „Kdyby nám někdo před začátkem sezóny řekl, že v polovině základní části povedeme extraligovou tabulku, asi bychom tomu nevěřily. Takže jsme maximálně spokojené a zápasy jsou pro nás zábavou,“ prohlásila nadhazovačka Bláhová, které se daří.

Opora pražského týmu předvedla 42 strikeoutů, úspěšnost jejích nadhozů činí 85 procent, čímž je doposud nejlepší ze všech. Bláhovou však nejvíce těší týmová výkonnost. „V obraně předvádí i méně zkušené hráčky nadstandardní výkony a na pálce se daří i druhé půlce line-upu. Mnoho zápasů se nám podařilo ke konci zápasu otočit, v tom je naše síla,“ tvrdila zkušená nadhazovačka, která větří velikou šanci. „Za Tempo hraju několik let a pamatuji zatím jen jednu medaili, bronzovou. Letošní sezóna bude neskutečně vyrovnaná a napínavá, my toho rozhodně budeme chtít využít a zaútočit na zlato.“

Pražským softbalistkám nahrává také fakt, že za Žraloky Ledenice v letošní sezoně nenastupuje Veronika Pecková. Dlouhodobě nejlepší domácí nadhazovačka je nyní v Japonsku. Také Bláhová měla vyjednaný zahraniční kontrakt, a to v Itálii. „V Nuoru na Sardinii jsem chtěla odehrát letošní jaro a připravit se co nejlépe na červnové mistrovství Evropy. Koronavirus mně však donutil plány změnit. Nyní mám jiný cíl – vyhrát domácí extraligu,“ hecovala Bláhová.

Ženskou softbalovou extraligu čeká nyní více než dvoutýdenní dovolená, rozjede se koncem července. Hrací dny pak budou probíhat v srpnu a v září.

Témata:  liga, ženy, softbal
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud