14. října 2012 • 04:59

Váňa by si na Orphee des Blins nevsadil. Myslel si, že musí chcípnout

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa se letos musel spokojit s třetím místem. Po doběhu dostihu bylo znát, že není nadšený. Chtěl víc a umístění označil za svou prohru. „Myslel jsem si, že to ta klisna nedá a dala. Když jsem skákal Havlák na dobré pozici, tak jsem si myslel, že kobylka musí zákonitě chcípnout. Ale musím jim pogratulovat, jak byli připravení,“ gratuloval vítězné Orphee des Blins a žokeji Janu Faltejskovi. „Já bych si na ní ale určitě nevsadil,“ dodal.



Váňa je přesvědčený, že s Tiumenem odvedli maximum, jen prostě soupeři byli lépe připravení.

VIDEO: Prohlédněte si rozhovor s Josefem Váňou v cíli Velké pardubické

Podívejte se na rozhovor s Josefem Váňou po dojezdu 122. ročníku Velké pardubické
Video se připravuje ...

„To, že mě porazil druhý Jirka Kousek, to by se možná dalo nějak zvládnout, kdybych to nevzdal kvůli té kobyle. Ale já mám Tiumena tak rád, že ho nezmlátím a nezabiju kvůli tomu, abych byl druhý,“ konstatoval brzy šedesátiletý matador. „Chtěl jsem vyhrát a tohle je pro mě prostě prohra.“

Zkušený žokej připustil, že bylo chybou, že s koňmi dorazil do Pardubic už den před závodem. „Všechno se to posralo tím transportem. To nás rozhodilo a neměl jsem to dělat. Ale měl jsem strach z té hrůzy, že se koně nedostanou ani na zdravotní prohlídku. Byl jsem bohužel blbej,“ zlobil se na sebe Váňa.

V kritickém tónu pokračoval i dál. „Koně to ovlivnilo, protože se žrádla ani nedotkli. Třeba Taro se ani nenapil, protože z té hrůzy napáječky, jaké tady jsou, se pít nedá. Všichni, co tady nocovali, tak to stálo za hovno, teda s odpuštěním,“ vykládal.

Sám netušil, zda se na start slavného závodu postaví i za rok. „V tuhle chvíli fakt nevím, je mi šedesát a nevím, co bude. Tyhle polemiky jsou na prd. Tady je zima jak prase, nejdřív si musím někde v teple odpočinout. Aby na to ale bylo, dneska jsme nevyhráli,“ nerozlouskl otázku své budoucnosti.

Rozhovor s Josefem Váňou a další zpravodajství z Velké pardubické čtěte v Nedělním Sportu.

Josef Váňa finišoval marně, na Jana Faltejska s Orphee des Blins neměl
Josef Váňa finišoval marně, na Jana Faltejska s Orphee des Blins neměl

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud