13. srpna 2014 • 12:14

Čtyři země, čtyři mistři. Czech Open ukáže nejkvalitnější týmy světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejkvalitnější obsazení v historii bude mít 22. ročník mezinárodního florbalového turnaje Zone Czech Open v Praze, který se rozehraje ve čtvrtek a skončí v neděli finálovým dnem. V elitní kategorii mužů se představí mistři soutěží všech čtyř zemí světové špičky - švédský Falun, finský Happee Jyväskylä, švýcarský Wiler-Ersigen a české Vítkovice. Celkem se zúčastní 269 týmů z 21 zemí, což vyrovná loňský rekord v počtu účastníků.



"Elitní kategorie je mimořádně nabitá a kvalita je nad kvalitou Poháru mistrů evropských zemí," řekl na tiskové konferenci v Praze ředitel turnaje Martin Vaculík. "Přilákat elitní týmy je samozřejmě složité, protože musíme jim vytvořit kvalitní podmínky, co se týká ubytování, stravy a dopravy. Ale rok od roku jsou jednání jednodušší, protože Czech Open je známou akcí a všichni si uvědomují, že podnik této kvality na světě není. Proto do Prahy rádi jezdí."

Zastoupení čítá také tradiční účastníky turnaje ze Švédska - sedminásobného vítěze Pixbo Wallenstam s českým útočníkem Patrikem Dóžou a čtyřnásobného vítěze Dalen s triem tuzemských reprezentantů Milanem Tomašíkem, Martinem Tokošem a Patrikem Suchánkem. Ze země úřadujících mistrů světa se představí také druholigový FBC Lerum s bývalým reprezentantem Peterem Runnestigem.

Ze Švýcarska dorazí vedle Wileru s útočníkem Danem Šebkem a asistentem trenéra Radkem Sikorou také Floorball Köniz s koučem Tomášem Trnavským a UHC Grünenmatt s brankářem Lukášem Bauerem, forvardem Janem Danišem a asistentem trenéra Tomášem Chrápkem. Elitní šestnáctku doplňuje vedle Vítkovic dalších sedm českých zástupců - pořádající Tatran Střešovice, Mladá Boleslav, Otrokovice, Chodov, Bulldogs Brno, Sparta a FbŠ Bohemians.

V elitní kategorii žen bude hrát osmička českých klubů - mistrovské Vítkovice, Herbadent SJM Praha 11, Chodov, FbŠ Bohemians, Liberec, Sokol Židenice, Elite Praha a Tatran Střešovice. Doplňuje je česká juniorská reprezentace, ženský národní tým Slovenska, švédské celky Pixbo Wallenstam, Umea, IBK Dalen, IBF Dalen, Skoghalls a švýcarský Bern Burgdorf.

Mužská kategorie je stejně jako loni rozdělená už do tří výkonnostních skupin, ženská do dvou a jednu má kategorie juniorů. Téměř 700 zápasů sehraje přes čtyři tisíce hráčů na 16 hřištích ve 13 halách. "Rozpočet je ve výši 3,5 miliónu korun," doplnil Vaculík.

Turnaj vyvrcholí finálovým dnem v neděli v Areně Sparty na Podvinném mlýně. Finále elitní kategorie mužů startuje v 18:00.

Složení skupin elitní kategorie na Czech Open:

Muži:
Skupina A:
Pixbo Wallenstam IBK, SV Wiler-Ersigen, 1. SC Vítkovice, Panthers Otrokovice.
Skupina B:
IBK Dalen, UHC Grünenmatt, Mladá Boleslav, Bulldogs Brno.
Skupina C:
JM Chodov, IBF Falun, Floorball Köniz, AC Sparta Praha.
Skupina D:
FBC Lerum, Happee Jyväskylä, Tatran Střešovice, FbŠ Bohemians.

Ženy:
Skupina A:
Pixbo Wallenstam IBK, Bern Burgdorf Wizards, 1. SC Vítkovice, Sokol Židenice.
Skupina B:
IBK Dalen, Slovensko, Herbadent SJM Praha 11, FBC Liberec.
Skupina C:
Skoghalls IBK, IBF Dalen, JM Chodov, Tatran Střešovice.
Skupina D:
FbŠ Bohemians, Umea IBF, ČR '19', Elite Praha.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud