19. října 2023 • 11:30

Poslední test před MS: Repre míří do Turku, nechybí uzdravená hvězda

Autor: ham
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přípravný cyklus na světový šampionát florbalistek, který se uskuteční v prosinci, pomalu vrcholí. Jednou z posledních zatěžkávacích zkoušek pro tým kouče Lukáše Procházky je turnaj EFT ve finském Turku. Tam budou Češky spoléhat i na uzdravenou legionářku Vanessu Rebeccu Keprtovou. Novinkou je také spolupráce s energetickou skupinou ČEZ. V následujícím víkendu český tým sehraje trojici zápasů s elitní světovou špičkou, která může ukázat, zda národní tým naplní své ambice v dalekém Singapuru, jenž bude hostit MS.



Víkendový florbalový program bude patřit ženskému turnaji EFT, který hostí finské Turku. Češky se zde nejprve utkají v pátek odpoledne s Finskem, v sobotu změří síly se Švédkami a na závěr turnaje si zahrají s finským výběrem. Dobrou zprávou pro trenéra Lukáše Procházku je také návrat útočnice Keprtové, která se k týmu připojí po pauze způsobené zraněním kotníku.

Hráčka, která působí ve švédském celku KAIS Mora by měla být velkou posilou a od turnaje si slibuje kvalitní konfrontaci se světovou elitou ve finální fázi přípravy. „Víme, jak se chceme prezentovat a dobře známe základy naší práce, takže to bude hodně o detailech. Budeme chtít pilovat oslabení, přesilovky a celkově speciální týmy. Samozřejmě budeme dál pracovat na týmovém duchu, abychom byly na mistrovství světa co nejlépe naladěné, říká čerstvě 21letá florbalistka.

Národní tým krom návratu Keprtové zaznamenal i další změny. V nominaci na finální prověrku před MS chybí sestry Radka a Simona Korbelářovy. Hráčky stále smluvně vázané ke střešovickému Tatranu se rozhodly tým opustit a v posledních týdnech tedy nemají zápasovou praxi a trénují pouze individuálně. Z tohoto důvodu je musel trenér Procházka oželet.  

„Holky se rozhodly v rozehrané sezoně opustit Tatran Střešovice, a to i přes svůj platný kontrakt. Tím se situace zkomplikovala a obě už tři týdny nehrají ligové zápasy a trénují pouze v individuálním režimu, což je vzhledem k požadavkům na reprezentaci a náročnosti programu, který nás čeká, nepřijatelné. Je mi moc líto, že k takovéto situaci došlo a věřím, že bude situace brzy vyjasněna a holky uvidíme zpět na hřišti,” vysvětluje Procházka, který tak bude mít k dispozici osmnáct florbalistek a dvě brankářky.

Ve finském Turku se představí také ženská reprezentace do 19 let, která zde sehraje utkání se stejně starými výběry Finska, Švédska a Švýcarska. Všechna utkání reprezentačního víkendu budou moci fanoušci sledovat na nové videoplatformě Českého florbalu.

Nominace reprezentace žen

Brankářky: Jana Christianová (Florbal Chodov), Monika Šolleová (Tatran Střešovice).
Obránkyně: Vendula Beránková (Piranha Chur, Švýc.), Nela Jiráková (Endre IF, Švéd.), Kristýna Lechnerová (Skorpion Emmental Zollbrück, Švýc.), Michaela Mechlová (SB-Pro, Fin.), Magdaléna Plášková (Florbal Chodov), Šárka Staňková (1. SC Vítkovice), Ivana Šupáková (Zug United, Švýc.).
Útočnice: Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), Eliška Chudá (Florbal Chodov), Vanessa Rebecca Keprtová (KAIS Mora, Švéd.), Eliška Krupnová (Pixbo Wallenstam, Švéd.), Michaela Kubečková, Vendula Maroszová (obě 1. SC Vítkovice), Denisa Ratajová, Martina Řepková (obě Zug United, Švýc.), Karolína Suchá (Täby FC, Švéd.), Eliška Trojánková (Piranha Chur, Švýc.), Lucie Želízková (Tatran Střešovice).

 

Program EFT 2023

Pátek 20. 10.
11.30 Finsko – Česko U19

17.30 Finsko – Česko

Sobota 21. 10.
08.30 Švédsko – Česko U19

17.30 Švédsko – Česko

Neděle 22. 10.
08.00 Švýcarsko – Česko U19

10.45 Švýcarsko – Česko

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud