Michal Koštuřík
3. ledna 2018 • 19:02

Ztráta těsně před EURO! Házenkářům vypadl tvůrce hry, mění útok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by nestačilo, že mají nejtěžší skupinu ze všech. Španělsko, Dánsko, Maďarsko. Samý gigant. K tomu můžou házenkáři Česka deset dní před startem evropského šampionátu v Chorvatsku roztrhat útočné signály. V mnoha z nich hrál zásadní roli Tomáš Babák, jenž o turnaj kvůli zranění lokte přijde. „Je to velká ztráta. Tomáš byl v posledních letech velmi výrazná postava týmu. Hrál na hrozně důležitém postu,“ prohlásil ve středu v Brně trenér Daniel Kubeš.



Bez Babáka z německého Bergischeru, mistra okamžiku a tvůrce hry, to budou mít Češi proti favoritům přetěžké. Opora týmu se zranila v posledním zápase před odjezdem na reprezentační sraz. I s ním by byli za toho čtvrtého vzadu.

„Každý tým se musí vyrovnat s různými zraněními. My také,“ nedělá kouč z absence střední spojky tragédii. „V situacích jeden na jednoho má Tomáš velkou rychlost. Spousta situací byla postavená právě na této jeho schopnosti. Tomáš se velkou měrou zasloužil o to, že jsme do Chorvatska postoupili. Byla by to pro něj první akce, na které by byl vůdčí osobností. Určitě je z toho zklamaný, ale pár mistrovství určitě ještě v kariéře zažije. Tým se bez něj trošku změnil, budeme hrát v útoku maličko jinak,“ přiznal Kubeš.

Čtyřiadvacetiletého Babáka se pokusí nahradit jiní, větší zodpovědnost přejde na Romana Bečváře či konečně zdravého Ondřeje Zdráhalu. „Musíme ty situace zahrát i bez Tomáše v podobném stylu,“ vybídl trenér, jenž v úterý na tréninku postrádal nemocného brankáře Martina Galiu. Nemělo by však jít o nic vážného.

Z konečné nominace ještě vypadnou dva hráči, leccos ukážou páteční a nedělní přípravné souboje s Rakouskem. Ten druhý hostí Brno. „Chceme, aby nám kluci ukázali maximum. Všichni mají šanci,“ poznamenal Kubeš. Finální soupiska šestnácti borců bude oznámena příští středu. V sobotu pak čeká Česko ve Varaždínu vstupní duel se Španělskem.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud