Marek Stodůlka
7. prosince 2019 • 18:47

Muradov před dobytím Ameriky! Soupeřem mu bude ostřílený ranař

Autor: Marek Stodůlka, ON
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšný debut v UFC už má Machmud Muradov za sebou, teď čeká Uzbeka premiéra na americké půdě. Dnes večer se ve Washingtonu utká s domácím Trevorem Smithem. „Vím, že na něj mám a jedu do Ameriky za dalším vítězstvím,“ prohlašuje devětadvacetiletý bojovník, který je v zápase favoritem. Soupeře však není radno podceňovat, v nejslavnější organizaci se představí už podvanácté. Turnaj UFC on ESPN 7 vysílá Nova Sport 2 od 23.30.



Na přípravu měl pouze třináct dní, přesto zvítězil. Na vítěznou premiéru v nejslavnější MMA lize světa už ale Machmud Muradov nemyslí. Uzbeckého zápasníka totiž po necelých třech měsících čeká druhá zkouška. Cítí se ale mnohem lépe, právě díky delšímu času na trénink, jelikož se o duelu dozvěděl s větším předstihem.

„Moc se na ten souboj těším, měl jsem skoro měsíc na přípravu,“ usmívá se populární Uzbek. Věčně dobře naladěný bijec si nedělá hlavu ani s tím, že se představí na horké americké půdě. „Je mi jedno, ve které zemi zápasím, ale je pravdou, že Amerika je Amerika. Jsou tam jiní diváci,“ prohlašuje.

Duel Muradova s Trevorem Smithem celý galavečer otevře, a tak je téměř jisté, že hala bude ještě poloprázdná, jak je v Americe zvykem. I tak je ale potřeba předvést kvalitní výkon, turnaje ve Spojených státech totiž bývají sledovanější.

Machmud Muradov před druhým zápasem v UFC
Machmud Muradov před druhým zápasem v UFC

„Určitě tam někdo bude a musím ukázat, co dokážu, prostě udělat hezký zápas,“ uvědomuje si devětadvacetiletý válečník. Muradov je atraktivním stylem známý, proti soupeři si však bude muset dát pozor zejména na to, aby se dění duelu nepřesunulo na podlahu. Smith totiž v minulosti exceloval ve volném stylu a devět z patnácti výher ukořistil právě přes páky či škrcení.

„Myslím, že mám dobrou obranu proti takedownům (strhy), stoprocentní,“ věří si oblíbenec českých fanoušků i v tomto ohledu. „Vím, že na něj mám a jedu do Ameriky za dalším vítězstvím,“ dodává sebevědomě. O úspěchu historicky prvního Uzbeka v americké lize snů je přesvědčen i Patrik Kincl, jenž s ním měl v minulosti bojovat.

„Podle mě Muradov vyhraje, má soupeře, který by mu svým stylem boje měl víc sedět než ten poslední, a navíc adekvátní čas na přípravu,“ předpovídá český bijec. Osmatřicetiletý veterán ale bude těžkým testem, přestože je považován za outsidera. V UFC už má za sebou jedenáct soubojů. Sice s negativní bilancí pěti výher a šesti porážek, ale proti elitním rivalům nasbíral spoustu zkušeností.

Dost možná půjde také o souboj fyzických fondů, Smith šestkrát v řadě nechal dojít své duely až do fi niše, kdy vítěze museli určit rozhodčí. Kdyby se Muradovovi podařilo tuto sérii utnout a ukončit soka před limitem, určitě by si v hierarchii střední divize výrazně polepšil.

MACHMUD MURADOV TREVOR SMITH

Narozen: 8. února 1990 v Dušanbe, Uzbekistán (29 let)

Výška/váha: 190 cm/84 kg

Tým: Monster Gym Praha

Bilance: 23-6 (1-0 v UFC, 15 vítězství KO)

Narozen: 5. ledna 1981 ve Washingtonu, USA (38 let)

Výška/váha: 191 cm/84 kg

Tým: Ring Demon Jiu-Jitsu

Bilance: 15-9 (5-6 v UFC, 9 vítězství submisí)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud