Marek Stodůlka
7. prosince 2019 • 16:13

Boj o titul v KSW! Slovák Buchinger vyzve neporažený supertalent z Francie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrají zkušenosti, nebo mládí? To se dozvíme dnes večer, až proti sobě v polských Gliwicích nastoupí Slovák Ivan Buchinger a neporažený Salahdine Parnasse z Francie. Bitvu o prozatimní titul pérové váhy největší evropské MMA organizace nabídne galavečer s názvem KSW 52: Race. Pokud Buchinger zvítězí, dočkáme se prvního slovenského šampiona asociace.



Ačkoliv je MMA ve Francii ještě zakázáno a povolí se až začátkem příštího roku, Salahdine Parnasse z Aubervilliers je už ve dvaadvaceti letech jednou z největších vycházejících hvězd na světě. V profesionální kariéře nasbíral jedinou remízu a třináct vítězství, to poslední, které zaznamenal v dubnu na turnaji KSW 48, mu vysloužilo prozatímní titul pérové váhy v evropské organizaci číslo jedna. Přestože dokázal v kleci přemoci zdatné rivaly, aby setrval na trůnu, musí se teď vypořádat s bojovníkem, s jakým se ještě nesetkal.

Usměvavý Slovák prošel několika světovými organizacemi a v žádné z nich nebyl jen do počtu. Po dlouhých štacích například v britské Cage Fighting nebo ruské M-1 Global ukazuje bilance Ivana Buchingera 37-6. Opravdu úctyhodná čísla, a to proti soupeřům té úplně nejužší špičky. Jeden z neúspěchů třiatřicetiletého rodáka z Gabčíkova přišel třeba proti legendárnímu Conoru McGregorovi, obtížnější zkoušky už byste hledali těžko.

Věkový rozdíl mezi oběma bojovníky činí jedenáct let. Odlišné mají také zápasnické styly, Parnasse rád duely v postoji, v němž těží z obrovské rychlosti a dynamiky, kdy protivníkovi nedá vydechnout. Buchinger se zase netají tím, že se v kleci rozbíhá pomaleji a první kolo nepatří mezi jeho silné stránky, třiadvacet vítězství škrcením nebo pákou pak ukazuje, že Slovákovi více vyhovuje přenést dění souboje na zem.

Cíl však mají oba stejný, titul šampiona. O tom, zda se dočkáme ještě razantnějšího nakopnutí kariéry mladé hvězdy, nebo se zkušený Buchinger opět v dobrém světle připomene na světové scéně, se rozhodne už dnes večer.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud