Marek Stodůlka
27. března 2021 • 18:00

Hasič, nebo predátor? UFC vyhlíží odvetu nejnebezpečnějších mužů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odveta o titul nejnebezpečnějšího muže planety. V roce 2018 jasně dominoval Stipe Miocic, který stále drží pás šampiona těžké váhy UFC. Od té doby ale Francis Ngannou knockoutoval čtyři soupeře, a řekl si o reparát. Odveta se tak uskuteční na turnaji UFC 260. Hlavní kartu vysílá stanice Premier Sport v neděli od 4.00.



Trefí, nebo ne? To je rozhodující otázka při soubojích, do nichž nastupuje Francis Ngannou. Za poslední čtyři vítězné souboje strávil v kleci dvě minuty a čtyřicet dva vteřin. Všechny soupeře totiž knockoutoval už v začátcích střetnutí. Když se ale před třemi roky střetnul právě se Stipem Miocicem, bylo z toho pětadvacet minut dlouhé trápení, které skončilo jasným bodovým vítězstvím současného šampiona a hasiče v jedné osobě.

Miocic totiž pracuje v Ohiu jako požárník. A že by měl jako hvězda UFC nějaké úlevy? Vůbec ne. „Ptal jsem se, jestli mu dali nějaké delší volno a odpověděl: V pátek jsem byl na směně. To je šílené,“ smál se na tiskové konferenci prezident organizace Dana White. Ngannou je ale přesvědčen, že nadvládu bojovníka s chorvatskými kořeny ukončí.

„Pamatuju si první zápas, Stipe byl tehdy lepším zápasníkem,“ přiznal Kamerunec. „Ale nesnáším se dívat na ten zápas. Ten chlápek v něm sice vypadá jako já, ale nejsem to já. Udělal jsem spoustu chyb už v přípravě. Stál jsem tam jako opařený, ale teď to bude jiné.“

Ngannou má také radost, že opasek šampiona zůstal Miocicovi, a bude ho tak moci v odvetě získat. „Tehdy ukázal, že je lepším zápasníkem, ale chci to odčinit a přesvědčit všechny, že nejlepší jsem já,“ vysvětloval bijec s přezdívkou Predátor, který na konferenci přišel v netradičním kroji.

Přestože Kamerunec v roce 2018 jasně prohrál, u sázkových kanceláří zůstává favoritem. Jeho síla úderů je totiž opravdu hrozivá. Miocic ale drží zajímavou bilanci. V titulových střetech, do nichž nastupoval jako outsider, nikdy neprohrál. Jeho statistiky čítají za těchto okolností čtyři vítězství bez porážky.

Američan stihl od té doby tři duely. Všechny proti Danielu Cormierovi. Nejprve ztratil v červenci 2018 titul, rok nato si jej však sebral zpět a loni proti stejnému protivníkovi i obhájil.

Hlavní karta turnaje UFC 260

Těžká váha do 120 kilogramů – titulový zápas
Stipe Miocic (USA) vs. Francis Ngannou (Kam.)

Veltrová váha do 77 kilogramů
Tyron Woodley (USA) vs. Vicente Luque (Braz.) 

Bantamová váha do 61 kilogramů
Sean O’Malley (USA) vs. Thomas Almeida (Braz.)

Muší váha do 57 kilogramů
Gillian Robertson (Kan.) vs. Miranda Maverick (USA) 

Lehká váha do 70 kilogramů
Jamie Mullarkey (Aus.) vs. Khama Worthy (USA)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud