2. prosince 2021 • 16:30

Cesta k titulu se otevřela. Procházkovi soupeři proti sobě, kouč řekl víc

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba si dlouhou dobu chtěli vyšlápnout na českého samuraje. Bývalý šampion Jan Blachowicz a rakouský talent Aleksandar Rakič by ale nakonec měli 26. března změřit síly proti sobě. Na Jiřího Procházku tak „zbude“ současný král polotěžké váhy Glover Teixeira. „Je to super. Rakič dostal konečně zápas a je to tak, jak má být. Pojďme bojovat, pojďme se posouvat, dokazovat, získávat, obhajovat a bránit,“ říká s úsměvem trenér bojovníka z Hostěradic Martin Karaivanov.



Dlouho nebylo jasné, zda Jiří Procházka opravdu už třetím duelem v UFC zabojuje o opasek šampiona. Cesta k vytouženému titulu se ale pomalu začíná otevírat. Dva největší, a vlastně jediní, konkurenti, kteří mohli do souboje s Gloverem Teixeirou naskočit místo Čecha, se totiž s největší pravděpodobností utkají proti sobě.

Podle informací webu MMAFighting sice není stále podepsaná smlouva, všechny strany už se ale údajně měly dohodnout. Důležitým datem pro vývoj polotěžké divize se stane 26. březen.

Upraví rakouský bijec se srbskými kořeny vlastní bilanci v UFC na sedm vítězství a jedinou porážku, nebo se bývalý šampion odrazí od dna po tvrdém pádu, který zažil na konci března, když jej právě Teixeira uškrtil?

Bojovník Teixeira: Veterán na vrcholu, jenž stojí v cestě Procházkovi
Video se připravuje ...

„Těžko říct, kdo vyhraje. Rakič už několikrát avizoval, že přijde jeho nová verze, a ty zápasy byly potom na jistotu na body,“ říká Karaivanov. „Takže se nedá moc předvídat. Myslím, že Janek si z posledního duelu vezme ponaučení a nebude chtít dovolit další podobnou prohru. Misky vah jsou asi trochu víc na jeho straně, ale Rakič může překvapit.“

Pro české fanoušky je nejdůležitější dopad tohoto střetu na Procházku. Současná situace silně nahrává tomu, že rodák z Hostěradic už nebude muset absolvovat žádný další duel před tím titulovým.

Teixeira si na českého bijce ukázal hned, když Blachowicze obral o opasek pro šampiona, prezident Dana White v ten moment ale ještě nebyl o tomto kroku přesvědčený. Na tiskové konferenci pronesl, že o konečném verdiktu se bude teprve rozhodovat. Podle Karaivanova už se ale jednání trochu posunula.

„Vypadalo to všelijak, ale cesta zůstává přímá a jasná, aby šel Jiří o titul. UFC jen čeká na potvrzení od Glovera a s tím spojený termín a lokaci zápasu,“ prozrazuje Procházkův trenér. „Do konce roku bychom měli vědět, co a jak, akorát je opravdu třeba počkat si na vyjádření Glovera jakožto šampiona a závěrečné stanovisko organizace.“

SESTŘIH: Blachowicz vs. Teixeira: Veterán uškrtil polského krále a je novým šampionem
Video se připravuje ...

Titul je pro mě nade vším, hlásí MMA zápasník UFC Procházka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud