Marek Stodůlka
30. června 2019 • 10:31

Nejnebezpečnější muž v UFC! Poslal k zemi Dos Santose, vyhlídl dalšího soka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna minuta a jedenáct vteřin stačilo Francisu Ngannouovi, aby na turnaji UFC on ESPN v Minneapolisu uspal svého soka Juniora dos Santose, a přidal tak desátý knockout v kariéře. Po třech jasných vítězstvích v řadě si tak pochopitelně řekl o titulový zápas. „Dejte mi Cormiera nebo Miocice, zasloužím si to,“ odkazoval na to, že by se rád střetl s vítězem souboje o pás šampióna, který je plánovaný na 17. srpna.



Srdce fanoušků tvrdých knockoutů musí zaplesat vždy, když se do klece blíží Francis Ngannou. Sílu jeho pěstí jako poslední pocítil brazilský veterán Junior dos Santos. Zápas otevřel Predátor netradičně dvěma kopy na nohu, aby svému soupeři znepříjemnil pohyb po kleci. Dos Santos oplácel stejnou mincí, a dokonce se mu povedlo dostat Ngannoua jedním kopem na zem. Ten se ale rychle otřepal a potrestal hned první chybu. Brazilec přepadl do úderu, otočil se ke svému rivalovi zády, a poté už nastal předpokládaný scénář. Po první ráně ztratil stabilitu a následovala klasická „dobíjená“ na zemi.

„Sirky do očí a nemrkat,“ radil divákům komentátor André Reinders v úvodních sekundách. A dá se to chápat, když vítězí Predátor, tak se nejedná o dlouhé taktické bitvy. Při jeho šesti posledních výhrách časomíra ani jednou nepřekročila hranici dvou minut.

„Jsem nejlepší boxer v divizi, zasloužím si titulovou šanci,“ řekl v pozápasovém rozhovoru. O pás těžké váhy si to rozdají Daniel Cormier a Stipe Miocic na turnaji UFC 241, který se bude konat 17. srpna v Anaheimu. Vítěz tohoto klání se pak pravděpodobně utká právě s Ngannouem.

V hlavním předzápase turnaje si o titul rázně řekl také Joseph Benavidez. Na konci druhého kola ukončil po kombinaci několika tvrdých úderů Jussiera Formigu a vyzval držitele pásu muší a bantamové váhové kategorie Henryho Cejuda.

Benavidez je posledním mužem, který dokázal dvojnásobného šampióna porazit, takže pokud se tento zápas podaří domluvit, čeká nás zajímavá odveta.

Francis Ngannou si poradil s Juniorem dos Santosem
Francis Ngannou si poradil s Juniorem dos Santosem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud