14. srpna 2013 • 12:51

Divoké spekulace v F1: Räikkönen do Ferrari, Alonso do Red Bullu

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to šest let, co zde vyhrál mistrovský titul. A také čtyři roky od chvíle, kdy se se zdejšími zástupci rozloučil a šel zkusit štěstí v rallye. Teď by měl prý Kimi Räikkönen chystat senzační comeback – návrat do Ferrari. Podle spekulací finského tisku dostal nabídku nahradit Fernanda Alonsa, který má zase údajně namířeno do Red Bullu. Divoké spekulace…teď, jestli se mohou skutečně vyplnit.



Ani jeden z nich není teď ve svém týmu zrovna stoprocentně spokojený.

Kimi Räikkönen prý nedostává včas a dobře zaplaceno v Lotusu a Fernando Alonso si zase stěžoval na slabší rychlost Ferrari tak vytrvale, až ho musel okřiknout i samotný šéf Luca di Montezemolo.

Když se dokonce nedávno novináři Alonsa ptali, co by si přál k narozeninám (bylo mu 32 let), jen se tajemně usmál. „Monopost Red Bull.“

A podle finského listu Ilta Sanomat nezůstalo jen u slov. Šéf týmu Dietrich Mateschitz s ním totiž údajně kalkuluje jako s možnou náhradou za odcházejícího Marka Webbera.

„Ani si nepamatuji, zda jsme diskutovali u španělského vína nebo Red Bullu,“ žertoval i konzultant Helmut Marko po GP Maďarska, kde se představitelé týmu sešli s Alonsovým agentem.

Přičemž Ferrari má zase údajně na Alonsovu pozici vyhlídnutého právě Kimi Räikkönena, kterému předložilo lukrativnější smlouvu než má v Lotusu.

Byl by to sladký comeback Ice Mana. Räikkönen totiž už ve Ferrari působil v letech 2007-2009 a před šesti lety zde vyhrál mistrovský titul (od té doby Ferrari na titul čeká).

V roce 2009 však odešel, aby vyzkoušel své schopnosti v rallye WRC a vrátil se až před minulou sezonou. Že navíc neztratil nic na rychlosti, potvrdilo i loňské třetí místo v konečném bodování a letošní průběžné druhé, kdy je 38 bodů za Vettelem a bod právě před Alonsem.

Na spekulacích je však jeden velký háček.

A to, zda by Alonso do Red Bullu, kde by musel o svou pozici jedničky těžce bojovat, šel, a zda by také Sebastian Vettel tohoto dlouhodobého rivala v týmu povolil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud