27. září 2020 • 15:17

Děsivá nehoda! Pilot prchal z hořící formule: Díky za bezpečné vozy

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by se podruhé narodili. Při sprintu Formule 2 na okruhu v ruském Soči došlo k vážné nehodě ve vysoké rychlosti, jejímiž účastníky byli Luca Ghiotto a Jack Aitken. Po souboji v třetí zatáčce skončily jejich vozy v bariéře, načež jeden z monopostů pohltily plameny. Po hrozivé havárii naštěstí oba závodníci odešli z místa po svých.



Byl to souboj kolo na kolo. Jack Aitken se dostal před Lucu Ghiotta, který se okamžitě snažil z vnějšku vrátit zpět před něj. Vozy britského a italského závodníka se ale ve třetí zatáčce sočského okruhu dostaly do kontaktu, což zapříčinilo děsivou nehodu.

Na místo okamžitě vyrazili traťoví maršálové, aby jezdcům pomohli. Naštěstí se ukázalo, že oba vyvázli z hrozivé havárie bez zranění. „Jsem rád, že jsem v pořádku, stejně jako Luca. Naše vozy se dotkly už dříve v zatáčce, což u mě zapříčinilo defekt, kvůli němuž jsem do něj následně narazil,“ popsal chvíle před kolizí Aitken.

„Díky všem za zprávy, jsem OK. Jen jsem frustrovaný ze závodu, který se vyvíjel dobře. Jediné, co chci nyní říct je, že mnohokrát děkuji Dallaře (konstruktér) a F2 za to, že dělají tato auta bezpečná,“ napsal na svém Instagramu Ghiotta, jehož vůz skončil v plamenech.

„Těší mě, že jsou kluci v pořádku. Byla to pořádný zkouška bezpečnosti a oba řidiči hned vyskočili z vozů ven,“ reagoval jezdec F1 Lando Norris.

Sprinterský závod F2 byl po nehodě ukončen. Aitkenovi připadlo čtvrté a Ghiottovi páté místo. Své první vítězství ve sprintu získal Číňan Guanyu Zhou, před Nikitou Mazepinem a Michaelem Schumacherem mladším.  

Vůz Lucy Ghiotta po havárii při sprintu F2 v Soči
Vůz Lucy Ghiotta po havárii při sprintu F2 v Soči

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud