Marie Sehnálková
Premium
28. července 2022 • 12:10

15 let od příběhu, který stál McLaren titul. Hlavní soupeř Hamiltona? Alonso

Autor: Marie Sehnálková, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadcházející závodní víkend se seriál formule 1 přesouvá do Maďarska. Právě na Hungaroringu se přesně před patnácti lety stal nechvalně proslulý incident mezi tehdejšími týmovými kolegy z McLarenu Lewisem Hamiltonem a Fernandem Alonsem. Válečnou sekeru obě legendy, zdá se, už dávno zakopaly. Hamilton dokonce s respektem označil španělského matadora za svého nejsilnějšího soupeře. Připomeňte si příběh, který McLaren v roce 2007 pravděpodobně stál titul mistra světa.



Lewis Hamilton o víkendu dosáhl na další pozoruhodný milník. Grand Prix ve Francii byla jeho třístou v kariéře. Absolutní prvenství v tomto žebříčku zatím drží Kimi Räikkönen, který má na svém kontě celkem 349 startů. Letos na Velké ceně Singapuru jej ale s největší pravděpodobností překoná španělský matador Fernando Alonso.

Když se novináři minulý týden na tiskové konferenci ptali Hamiltona na jeho bohatou kariéru korunovanou třístým startem, přišel dotaz i na jeho doposud nejtěžšího soupeře. Britský pilot jím překvapivě neoznačil Maxe Verstappena, který mu loni před nosem vyfoukl rekordní osmý titul, nýbrž Alonsa, svého někdejšího týmového kolegu z McLarenu.

„Je docela těžké říct, kdo je váš nejsilnější soupeř, protože vždy, když s někým bojujete, nacházíte se v jiné životní fázi. Vzpomínám si, když mi bylo 22 let a měl jsem po svém boku Fernanda. Byl jsem mladý a to především po mentální stránce. Cítil jsem obrovský tlak, že soupeřím s takovým velikánem. Co se týče čisté rychlosti, byl to určitě můj nejtěžší soupeř. Zažili jsme několik dobrých soubojů. Snad se v budoucnu ještě nějakých dočkáme,“ nešetřil chválou.

Slova uznání pak svému někdejšímu týmovému kolegovi vrátil i sám Alonso. „Vždy mi bylo potěšením sdílet s Lewisem startovní rošt. Když v roce 2007 začínal, měl talent, teď má talent i zkušenosti. Tehdy by nikoho nenapadlo, že je nějaký jiný jezdec schopný vyhrát sedm titulů jako Michael Schumacher. Lewisova cesta byla úžasná. Gratuluju mu k třístému startu, snad brzy přidá další vítězství.“

Že si budou jednoho dne vzájemně vyměňovat komplimenty, by je před lety asi ani ve snu nenapadlo. Vždyť v sezoně 2007 patřili k nesmiřitelným rivalům.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud