Ivo Pospíšil
11. prosince 2013 • 13:08

Mistři Evropy! Jan Kopecký převzal cennou trofej pod Eiffelovkou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z osmi podniků, kterých se účastnil, stanul osmkrát na stupni vítězů. A po jednoznačné dominanci se letos stal mistrem Evropy v rallye. „Sezóna se pro nás vyvíjela skutečně skvěle, všechno do sebe krásně zapadalo,“ pochvaloval si český pilot Jan Kopecký, když nyní přebíral trofej pro nového šampiona. Dojel si pro ni stylově ve Škodě Fabia, kterou zaparkoval i pod Eiffelovou věží. 



Dosáhl svého největšího úspěchu v kariéře. Domácí titul mu sice těsně utekl, přesto je Jan Kopecký nejlepším pilotem Evropy. Při debutu soutěže ERC (dříve IRC) vyhrál hned šest podniků z osmi.

V minulých dnech tak v Paříži převzal ocenění. Obzvlášť slavnostně.
Se Škodou Fabií se totiž projel pod Eiffelovou věží, u Louvru nebo katedrály Notre Damme.

„Sezóna 2013, v níž jsme získali tři kontinentální tituly, nemohla dopadnout lépe,“ pochvaloval si vedoucí týmu Škoda Motorsport Michal Hrabánek.

VIDEO: Jak si Jan Kopecký přijel v Paříži pro trofej mistra Evropy

„Mimořádně přitom vynikají naše úspěchy v ERC. Jan Kopecký a Pavel Dresler vtiskli této sezóně ERC svou pečeť a tím prokázali schopnosti své a také vozu Škoda Fabia Super 2000 – a to na nejrůznějších površích a odlišných podmínkách. Na celý náš tým jsme velice hrdí,“ doplnil.

Kopecký ovládl podniky v Rakousku, na Kanárských ostrovech, Azorách, v Rumunsku, České republice a v Chorvatsku. Po letech 2009 – 2012, kdy skončil v kategorii IRC vždy druhý, dosáhl letos konečně na vrchol.

„Sezóna se pro nás vyvíjela skutečně skvěle, všechno do sebe krásně zapadalo,“ říká Kopecký. „Můj tým odvedl výtečnou práci. Jsem velice hrdý na to, že jsem se na vývoji vozu mohl podílet od samého začátku a že mě tento vůz nyní dovezl až k největšímu úspěchu v mé kariéře. Mimořádný dík za spolupráci patří mému spolujezdci Pavlu Dreslerovi,“ doplnil.

Příští rok by pak oba měli titul obhajovat. „S ohledem na skvělé výsledky roku 2013 pohlížíme do budoucnosti s velkou dávkou optimismu,“ říká Hrabánek, přičemž by Škoda Fabia S2000 měla být v příštích letech podpořena novým vozem Škody Fabia R5.

„Vstup do kategorie R5 je logickým krokem. V tomto okamžiku počítáme s tím, že nový vůz bude homologován do poloviny roku 2015,“ dodává Hrabánek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud