29. listopadu 2013 • 14:43

To byla jízda! Olympijského vítěze svezl na Setkání mistrů Semerád

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Projel se v pořádně ostrém tempu. S jezdcem, který má za sebou řadu slavných rallye podniků. Moderní pětibojař a zlatý olympijský medailista David Svoboda se zúčastnil Setkání mistrů, kde usedl i vedle pilota Martina Semeráda. „Je to pro mě adrenalin, ale musím říct, že Martin jezdí s milimetrovou přesností,“ říkal. A nakonec si spolu popovídali i o moderním pětiboji.



Podali si ruce, zapnuli si pásy a vyrazili na pořádnou projížďku na okruhu Sosnové. Nechyběla rychlost ani řada smyků. Moderní pětibojař David Svoboda si na nedávném Setkání mistrů vyzkoušel závodní jízdu ve voze Martina Semeráda.

„Netajím se tím, že se vždycky rád projedu v kvalitním závodním autě s elitním řidičem, který to má v ruce. Díky tomu jsem dostal tu skvělou možnost potkat se a seznámit s Martinem Semerádem, který mě pak na okruhu svezl v pěkně ostrém tempu,“ vyprávěl Svoboda.

„Strašně moc mě baví rychlá jízda, akcelerace, driftování v zatáčkách a vůbec všechno, co se závodním ježděním souvisí. Je to pro mě adrenalin, ale musím říct, že Martin jezdí s milimetrovou přesností a v autě s ním jsem se cítil opravdu bezpečně,“ uznal.

Sám Semerád se již několik měsíců věnuje projektu Driving Academy, kde učí jezdce rychlé, ale bezpečné jízdě. Svou kariéru rallye pilota totiž přerušil poté, co před rokem havaroval v Bohemia Rallye, kdy zemřel jeho navigátor Bohuslav Ceplecha.

„Všichni víme, co Martina v minulosti potkalo. Krátce jsme o tom mluvili, a Martin přiznal, že po onom neštěstí přemýšlel o tom, že by zkusil nějaký jiný sport. Prý hodně sledoval olympiádu v Londýně a zkoušel si vybrat, ale pak si uvědomil, že je obrovské množství olympioniků mladší než on,“ vyprávěl Svoboda.

„Potěšilo mě, že údajně zauvažoval i o moderním pětiboji, ale když sledoval můj závod a fandil, řekl si, že to nebude ta pravá volba, že prý už u nás asi jednička nebude. Trochu jsme si na toto téma zavtipkovali a pak se bavili hlavně o autech. Martin je fakt v pohodě,“ dodal Svoboda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud