9. června 2016 • 19:22

Legendy představí skvosty motorsportu. Hostem bude bývalý pilot F1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motoristická slavnost LEGENDY 2016 představí návštěvníkům skvosty světového motorsportu. Dva monoposty F1 letošní specifikace značek Mercedes a Ferrari doplní závodní vůz mistrovství světa v automobilových soutěžích Hyundai i20 WRC a milovníci seriálu MotoGP se budou moci seznámit s motocyklem Ducati Desmosedici GP16. Zahraničním hostem slavnosti bude také bývalý pilot F1 Scott Speed. Akce se uskuteční o tomto víkendu v areálu Psychiatrické nemocnice v Praze – Bohnicích.



Monoposty seriálu formule 1 jsou vždy největším lákadlem pro návštěvníky akcí spojené se světovým motorsportem. Na červnové výstavě Legendy 2016 si budou moci zájemci o formuli 1 prohlédnout dokonce hned dva závodní monoposty, a to v letošní specifikaci. Shodou okolností se jedná o dva největší současné rivaly F1 – Mercedes a Ferrari.

„Mercedes F1 W07 Hybrid je představitelem jakési minirevoluce,“ řekl na začátku letošní sezóny technický ředitel týmu Mercedes Peddy Lowe a doplnil: „Technické regule zůstaly letos poměrně stabilní. To nám umožnilo se zaměřit na zlepšení skutečně mnoha detailů na voze, který v loňském roce získal oba mistrovské tituly, s Lewisem Hamiltonem i v Poháru konstruktérů.“

Mercedes F1 W07 Hybrid, jehož monokok a karoserie jsou vyrobeny především z kompositu uhlíkových vláken, má při své celkové délce pěti metrů celkovou hmotnost pouhých 702kg. Vůz je vybaven hybridním šestiválcovým přeplňovaným motorem o objemu 1,6l jehož součástí je také systém pro rekuperaci energie využívající motorgenerátory a li-ion baterie k ukládání zpětně získané energie. Skvělou konstrukci a spolehlivost tohoto vozu prokazuje letos zatím suverénně jedoucí Nico Rosberg.

Společnost Shell Czech Republic, která letos slaví úspěšných 25 let svých obchodních aktivit v České republice, bude také prezentovat významné exponáty. Mimo jiné třeba Ferrari SF16-H, Hyundai i20 WRC, Ducati Desmosedici GP16 či BMW M4 DTM.

Na Legendy 2016 přijal pozvání také významný zahraniční host. „Do Prahy jsem se moc těšil. O Legendách jsem toho hodně slyšel při nedávných závodech na Hockenheimu a pokud mluvíme skutečně o tisíci exponátech, tak je to pro mne skutečně velká show. Těším se na lidi, kteří na akci přijdou a rád jim ukážu něco ze svého umění za volantem Volkswagenu Golf GTI Clubsport,“ řekl krátce po příletu do Prahy třiatřicetiletý Američan Scott Speed, bývalý pilot formule 1.

Americký automobilový závodník Scott Speed, který v současnosti úspěšně působí v zámořském seriálu Red Bull Global Rallycross bude zahraničním hostem letošní motoristické slavnosti Legendy 2016. Objeví se tak na této akci po boku mnoha úspěšných českých automobilových závodníků, především dvojnásobného Mistra Evropy v závodech ETCC Petra Fulína a stejně tak vedle dvojnásobného Mistra Evropy v automobilových soutěžích Jana Černého.

Návštěvníci letošního 3. ročníku však budou moci obdivovat jezdecké umění dalších českých významných automobilových závodníků, jakými jsou Vojtěch Štajf, Břetislav Enge, Martin Kolomý, Petr Žáček, Filip Sajler, Ondřej Bisaha, Štepán Vojtěch a další.

Motoristická slavnost Legendy 2016 se koná ve dnech 11. - 12. června 2016 v areálu Psychiatrické nemocnice v Praze – Bohnicích. V současnosti je přihlášeno přes tisíc výstavních exponátů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud