13. dubna 2017 • 10:04

Začíná nová sezona Octavia Cupu. Auto.cz bude na startu se svým týmem

Autor: Martin Machala
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už příští týden se jede první závod Škoda Octavia Cupu na maďarském Hungaroringu. Celé sezony se zúčastní i tým Auto.cz Racing!



Bude to velké. V současnosti je do seriálu přihlášeno devatenáct jezdců! A Octavia Cup se nám začíná i hezky evropsky rozpínat - ze sedmi závodů se pojedou v Česku dva (oba v Mostě), kromě zmíněného Maďarska nás čeká ještě rakouský Red Bull Ring, německý Oschersleben, Slovakiaring a polská Poznaň.

Však je taky startovní pole slušně mezinárodní – najdeme zde polské jezdce, slovenské, jednoho Rakušana a také amerického závodníka Augusta MacBetha. Ten bude jedním z největších favoritů poháru, při předsezónních testech v Mostě zajížděl jedny z nejrychlejších časů, hodně vysoko však byl také Tomáš Pekař (ten loni skončil celkově druhý), počítat musíme určitě taky třeba s Michaelem Vorbou, kterému v minulé sezoně patřila bronzová pozice.

„Zájem jezdců o seriál nás samozřejmě těší, nová sezona bude určitě navazovat na tradici Škoda Octavia Cupu, který byl vždy vnímán jako líheň budoucích hvězd českého motosportu,“ uvedl promotér Josef Zajíček ze společnosti Benet Automotive.

Seriál Škoda Octavia Cup 2017 bude navíc součástí velmi atraktivních závodních víkendů, například na německém Oscherslebenu se ve stejný termín pojede ještě mezinárodní okruhový šampionát TCR. A to už je hodně prestižní podnik, s účastí továrních týmů. Octavia Cup bude v dobré společnosti! „Jsme velmi rádi, že naše pohárové závodění můžeme v Německu představit právě vedle této série,“ říká zástupce promotéra Josef Křenek.

Auto.cz na startu!

Hlavním mediálním partnerem Škoda Octavia Cupu pak bude server Auto.cz, který se zároveň prostřednictvím týmu Auto.cz Racing zúčastní kompletní sezony. Za volant se pak posadí redaktor Martin Machala, který do seriálu nastupuje s prakticky nulovými závodnickými zkušenostmi. „Konfrontace s profesionálními závodníky bude určitě hodně zajímavá, snad se mi bude postupně dařit zmenšovat ztrátu na předposledního,“ nechal se slyšet Martin.

Na stránkách iSport.cz se tak můžete těšit na kompletní informační servis z letošní sezony Octavia Cupu, samozřejmě se podíváme také do zákulisí – na práci mechaniků, přípravy závodů, organizaci nebo třeba na podrobný program závodního jezdce. Zkrátka, co všechno musím takový pilot během závodního víkendu absolvovat!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud