1. srpna 2018 • 19:50

Mladý Schumacher poprvé vyhrál v F3. Na tátově oblíbené trati ve Spa!

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Syn sedminásobného mistra světa F1 Michaela Schumachera Mick (19) se dočkal prvního vítězství v sérii nadějných pilotů formule 3. Stalo se to na okruhu v belgickém Spa, kde jeho otec poprvé startoval v F1 a o rok později tam vybojoval první ze svých 91 triumfů v prestižní sérii.



Mick Schumacher, který v F3 jezdí za tým Prema Powerteam Dallara-Mercedes, ukázal, že závodnické geny má v sobě. Startoval ze šestého místa a na mokré trati měl v úvodním kole kolizi. Přesto dokázal dojet do cíle jako první. „Vypadá to, že tahle trať je dobrým místem pro rodinu Schumacherových,“ smál se v cíli Schumacher junior.  

Pro jeho otce Michaela bylo Spa oblíbenou destinací. V roce 1991 tam v barvách stáje Jordan odjel první závod F1, o rok později už tam vyhrál.  Následovalo ještě dalších 90 vítězství a rekordních sedm titulů mistra světa.

Od prosince 2013, kdy Michael Schumacher utrpěl vážné zranění hlavy a několik měsíců ležel v kómatu, se nikdy na veřejnosti neobjevil a o jeho zdravotním stavu nejsou téměř žádné zprávy.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud