30. ledna 2020 • 12:23

Rakousko se chystá na GP Ice Race. Kopecký bude mít novou roli

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sníh, nádherné hory a lahodná vůně grogu míchající se s ostrým aroma benzínu. To je GP Ice Race, motoristická akce v rakouském horském středisku Zell am See, která se v roce 2019 konala poprvé po 45 letech, a protože byla úspěšná, tak se na víkend mezi 1.-2. únorem plánuje repete. A bude u toho i tým Škoda Motorsport, v jehož barvách se představí Filip Mareš, mistr Slovenska Martin Koči, mistr Německa Fabian Kreim a vicemistr Rakouska Julian Wagner. Řídit budou vůz Škoda Fabia Rallye2 evo.



GP Ice Race je událostí skutečně netradiční. V první řadě jde o zábavu a radost všech přihlížejících. Nedaleko tamního letiště se totiž v úžasně fotogenické krajině pustí do zápolení na zhruba 700 metrech stroje mnoha kategorií.

Příklad? Tak třeba barvy Škody hájil naposledy model Fabia R5, ale srdce znalců potěšil i legendární model 130 RS. Porsche zase vyslalo na led svůj speciál z kategorie DTM, kterému obléklo pneumatiky s hřebíky. K viděí byla i Lancia Delta Integrale, nebo tradičně modré Subaru Impreza WRX STI.

VIDEO: Takhle vypadalo GP Ice Race v roce 2019

A kdo sleduje spíš obličeje než stroje mohl se dát do řeči s Markem Webberem, André Lottererem či Waltrem Röhrlem. Na trati by se mělo objevit více než 150 závodníků.

Mezi nimi se objeví také jeden z loňských vítězů Jan Kopecký, který ale tentokrát bude mít novou roli. Své umění bude předvádět v rámci demonstračních jízd a bude také mentorem pro mladé jezdce.

Na zamrzlé trati to bude pastva pro oči. A samozřejmě i přehlídka pojízdných milionů. Kdo se chce přesvědčit sám, má stále možnost. Lístky se dají koupit ZDE.

Pořadatelé slibují víkendovou návštěvu šplhající k deseti tisícům diváků!

Na GP Ice Race se v roce 2019 představil i tenhle krasavecFoto Škoda Motorsport

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud