28. ledna 2020 • 16:23

Škoda angažovala syna mistra světa, přichází osmnáctiletý Solberg

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmnáctiletý talentovaný švédský automobilový jezdec Oliver Solberg bude úzce spolupracovat s továrním týmem Škoda Motorsport. Mladoboleslavská automobilka se letos oficiálně nebude účastnit závodů mistrovství světa, ale angažovala syna světového šampiona z roku 2003 Pettera Solberga.



„Letos se ještě více zaměříme na zákaznické týmy a podporu mladých a slibných jezdců. Jsme rádi, že můžeme v kategorii WRC3 spolupracovat s Oliverem a jeho týmem. Svoji rychlost již ukázal, nyní bude zajímavé sledovat jeho zlepšování v průběhu sezony,“ uvedl šéf týmu Škoda Motorsport Michal Hrabánek v tiskové zprávě.

Solberg loni vyhrál lotyšskou Rallye Liepaja a v sedmnácti letech se stal nejmladším pilotem, který dokázal ovládnout soutěž seriálu mistrovství Evropy. Na závěr sezony se představil v Britské rallye, minulý týden startoval na Rallye Monte Carlo. Doposud závodil s volkswagenem, nyní přesedne do škody. Premiéra v novém vozu jej čeká v únoru ve Švédsku.

„Pro mě to bude všechno jedna velká škola,“ řekl Solberg, jenž by chtěl navázat na Finy Juhu Hänninena, Esapekku Lappiho nebo Kalleho Rovanperäho, kteří po odchodu z mladoboleslavského týmu začali jezdit MS v nejvyšší kategorii WRC. „Je to pro mě čest a něco fantastického, že mám podporu Škody. Už jen když jsem šel do centrály společnosti v Mladé Boleslavi, tak jsme si říkal: 'Wow, to je skvělé místo'. Bylo to působivé,“ uvedl Solberg na svém webu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud