4. prosince 2021 • 14:10

Co když NHL řekne olympiádě ne? Tohle by mohla být sestava Kanady

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Olympiáda s účastí hráčů NHL je svátek, poklad, na který se těší každý hokejový fanoušek. Ovšem každý účastník turnaje musí mít i plán B. Co když začne za mořem řádit covid a zámořská liga své hráče na akci nepustí? Do 10. ledna může NHL stále ohlásit, že se plán ruší a nikdo do Číny nepoletí. Podívejte se, jak by mohla v takovém případě vypadat sestava Kanady. Žádný Sidney Crosby, žádný Connor McDavid, mohlo by se ale dostat na brankáře Kladna.

  • Brankáři

    Matt Tomkins (Frölunda/Švédsko)

    Landon Bow (Kladno)

    Devan Dubnyk (bez angažmá)

    Tři obři, nikdo neměří pod 190 cm, Kanada může dát vzadu dohromady slušnou sestavu. Tomkins září ve Švédsku hned při první sezoně v Evropě, Bow drží Kladno. S nimi můžete počítat do akce na sto procent. Pak je tady i jeden risk, ale víte, jak to je, kdo se bojí, nesmí na olympiádu... Devan Dubnyk je pětatřicetiletý veterán s 12 sezonami v NHL. Pro nový ročník nikde angažmá nedostal. Vytáhnout dvoumetrový a metrákový kolos na velký turnaj by mohla být trefa. A když ne? Tomkins a Bow jsou dvě jistoty.

    Landon BowFoto Michal Beránek (Sport)

  • Obránci

    Maxim Noreau (Curych/Švýcarsko), Eric Gelinas (Rögle)

    John Gilmour (CSKA Moskva/KHL), Alex Grant (Jokerit/KHL)

    Mark Barberio (Lausanne/Švýcarsko), Trevor Murphy (Novosibirsk/KHL)

    Spojíte do sebe slušnou mobilitu, dobré střelecké schopnosti a tvrdost. Gelinas odehrál skoro 200 zápasů v NHL. Barberio se blíží 300 zápasům za mořem, má výbornou nahrávku a dovede situaci hodně přibrousit. Na jména tady nedáte dohromady moc zářivou sestavu, ale na mezinárodní úrovni by tahle parta s přehledem obstála. Jedno jméno by partu ale nablýskat teoreticky mohlo. Poslední jednička draftu Owen Power hraje na univerzitě, teoreticky by pro olympiádu mohl připadat v úvahu taky.

    Maxim NoreauFoto Profimedia.cz

  • Útočníci

    Ryan Spooner (Jekatěrinburg/KHL), Corban Knight (Omsk/KHL), Adam Tambellini (Rögle/Švédsko)

    Max Véronneau (Leksand/Švédsko), Philippe Maillet (Magnitogorsk/KHL), Brendan Leipsic (Magnitogorsk/KHL)

    Eric Fehr (bez angažmá), Daniel Winnik (Fribourg/Švýcarsko), David Deharnais (Fribourg/Švýcarsko)

    Alexandre Grenier (Lagnau/Švýcarsko), Eric O´Dell (Dynamo Moskva/KHL), Christopher DiDomenico (Fribourg/Švýcarsko)

    Najdete tady poměrně dost hráčů, kteří hráli v NHL, všichni teď patří k nejproduktivnějším hráčům v nejlepších evropských soutěžích. V konfrontaci s evropskými výběry ostatních zemí by tohle byla vedle Ruska nejnašlapanější sestava. Třetí je sice starší (díky Fehrovi i hodně tvrdý), ale dorazilo by v něm 2 000 zápasů v NHL, což se taky počítá. Velkou parádu byste mohli čekat od Corbana Knighta, do elitní soutěže za mořem se sice napevno nikdy neprocpal, ale hraje teď třetí sezonu v KHL a je hlavní hvězdou Omsku, posledního vítěze Gagarinova poháru.

Vstoupit do diskuse
0
Play off
Články odjinud


Články odjinud