12. září 2013 • 16:53

Trapas premiéra Rusnoka: Spletl si kanoisty s veslaři

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiér, který vládne Česku bez důvěry, tentokrát zřejmě vložil důvěru do nesprávných rukou. Ministerský předseda parlamentem nechtěné vlády podepsal blahopřání kanoistům Jaroslavu Radoňovi a Filipu Dvořákovi ke dvěma medailím na MS. V dopise se ale jako o místě šampionátu psalo o jihokorejském Čchundgdžu. Tam však nezávodili kanoisté, nýbrž veslaři.



„Milý Filipe, mám nesmírnou radost, že Vám mohu pogratulovat k zisku dvou bronzových medailí za 500 metrů a olympijských 1000 metrů na mistrovství světa v jihokorejském Čchundgdžu,“ píše se v dopise podepsaném Rusnokem s hlavičkou „Předseda vlády České republiky“.

Dobře míněná gratulace ale skončila velkým faux pas. Předminulý víkend se totiž v jihokorejském Čchundgdžu nekonalo mistrovství světa v kanoistice, nýbrž ve veslování. Ondřej Synek si odtud přivezl zlato a Mirka Knapková bronz.

Rusnok ťal do živého. Mezi zástupci obou vodáckých sportů panuje zdravá rivalita, navzájem se nazývají couvaly a cákaly a na zaměňování svých disciplín jsou citliví. Dvořák s Radoněm proto na zpackanou gratulaci reagovali otevřeným dopisem premiérovi. Obě psaní vyvěsili na svých internetových stránkách.

„Milý Jiří, máme nesmírnou radost, že jste nám pogratuloval k zisku dvou bronzových medaili za 500 metrů a olympijských 1000 metrů na mistrovství světa v jihokorejském Čchundgdžu. Přijměte naši upřímnou lítost k tomu, koho z našich peněz daňových poplatníků zaměstnáváte,“ píše se v reakci obou kanoistů.

„My jsme podle Vás skvěle reprezentovali naši zemi. To se však nedá říct o vládních úřednících. My jsme totiž jihokorejském Čchundgdžu nikdy nebyli a tudíž jsme tam nemohli získat dvě bronzové medaile. Naše mistrovství světa v rychlostní kanoistice se konalo v německém Dusiburgu. Pokud jsou ve Vašem týmu lidé, kteří si pletou kanoistiku a veslování, tak je to smutné…“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud